Premieră în justiția din Prahova! Dezbateri suspendate în procesul fostului șef al Poliției Locale Ploiești

Premieră în justiția din Prahova! Dezbateri suspendate în procesul fostului șef al Poliției Locale Ploiești

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova. Instanta a suspendat o saptamana dezbaterile.

Ieri a fost publicata in Monitorul Oficial Decizia Curtii Constitutionale cu privire la completurile specializate in judecarea in prima instanta a faptelor de coruptie. In esenta, Curtea Constitutionala arata ca la nivelul tuturor instantelor din tara este imperativa infiintarea de completuri distincte cu judecatori specializati pe judecarea dosarelor de coruptie. Tot Curtea arata ca in lipsa unor astfel de completuri, sentintele pronuntate sunt nule si trebuie desfiintate.

La Ploiesti, in dosarul fostului sef al Politiei Locale Ploiesti (trimis in judecata pentru fapte de coruptie de controversatul procuror Mircea Negulescu) avocatul lui Cristinel Toader - Alexandru Chiciu- a invocat in premiera prevederile Deciziei Curtii Constitutionale, cerand instantei sa precizeze daca la nivelul Tribunalului Prahova au fost infiintate in 2015 si 2018 completuri specializate si, mai ales, care au fost criteriile dupa care s-a realizat aceasta specializare.

Surpriza a constituit-o insa pozitia acuzarii: procurorul de sedinta a declarat ca nu a avut timp sa studieze Decizia, si a cerut termen...pentru pregatire. Astfel, instanta de judecata a amanat o saptamana discutarea acestei probleme de drept, pentru ca si DNA sa aiba timp sa citeasca Decizia invocata de aparare. Reamintim ca fostul sef al Politiei Locale Ploiesti a fost trimis in judecata de catre “unitatea de elita “ DNA Ploiesti, in anul 2015 .