Ne scriu cititorii: Jaf pe strada Malu Roșu din Ploiești!

Ne scriu cititorii: Jaf pe strada Malu Roșu din Ploiești!

In calitate de cetatean al orasului Ploiesti, va informez despre disparitia de luni de zile sau ridicarea cu buna stiinta a unui cos stradal de pe strada Malu Rosu din dreptul imobilului de la nr.34, langa bloc 4J iar gunoaiele zac abandonate la baza stalpului de electricitate. Alte doua tomberoane stradale zac pline ochi de zile intregi in dreptul imobilului de la nr. 32 si blocul 4J. Mai mult acestea sunt si deliciul unui grup de minori de etnie roma care se antreneaza frecvent cu ele, pana reusesc sa le doboare. O mare vina apartine lucratorilor ROSAL ce lipsesc cu desavarsire de pe strada, iar cand trec uita sa inclemeze complet in suport tomberonul stradal, mai mult serviciul dispecerat 0244933 NU mai este functional. O alta parte insemnata din vina apartine Politiei Locale din subordinea Primariei Municipiului Ploiesti, care desi avizata telefonic prin dispecerat 0244957 in 10.08.2019 orele 22:36, despre faptul ca sub ochii mei un grup de 4 minori lovesc cu picioarele tomberonul din fata blocului 4J, sunt foarte scandalosi si anterior sau urcat pe capota a doua autoturisme parcate in fata aceluiasi bloc, domnul Ionut de serviciu considera irelevanta avizarea, comunica faptul ca nu ii sta in atributii, iar dupa lungi precizari si insistente reuseste sa ia decizia de a trimite un echipaj spre ai prinde in fapt pe cei care distrug mobilierul stradal. Grupul de minori si-au continuat traseul prin parcarea de pe strada Claudiu. La sosirea echipajelor de Politie Sectia 2 si ehipaj Politia Locala, se constata faptul ca apartenenta este a Sectiei 3 Politie Ploiesti, iau la cunostinta de segnalmentele minorilor de pe o inregistrare video surprinsa de o camera de supraveghere din zona si totul pe fondul tergiversarii luarii de atitudine, sfarseste prin a ne deplasa pe strada Malu Rosu, asemeni ca printr-un tomberon.

Probabil ca o semnalare anterioara in presa locala la data de 26.09.2018 a unei probleme similare, a dus pe langa partea faptica pozitiva si anume completarea mobilierului stradal cu doua tomberoane noi in mai putin de 10 ore de la publicare, la doua parti negative si anume: desfiintarea continuitatii functionarii  serviciului dispecerat ROSAL 0244933, cat si frecventa extrem de redusa a personalului ROSAL de pe strada. Coroborat cu acest aspect lucratorii ROSAL au reusit sa ma uimeasca prin faptul ca au reusit sa incetineasca viteza la aparitia gunoiului imprastiat pe strada, l-au ocolit si au reusit sa-si continue drumul spre alte probleme mai importante decat curatenia stradala a municipiului.

Am indicat existenta supravegherii video si am precizat ca sunt de acord sa le pun la dispozitie organelor de cercetare inregistrarile spre depistarea faptasilor.

Avand in vedere situatia de fapt ce se asterne-n tihna pe strazile municipiului, ma vad nevoit sa vin in sprijinul curateniei, ordinei, disciplinei si tuturor factorilor pozitivi, aducand pe aceasta cale si dumneavoastra la cunostinta aspecte mai sus prezentate in speranta efectuarii demersurilor necesare fata de Rosal pentru completare urgenta a cosurilor stradale deterioarate si lipsa, inaintarea personalului pe strada instruit complet, asigurarea functionarii 24/24 a serviciului dispecerat. Deasemenea, Sectiile 2 si 3 Politie pentru cercetarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor ce se fac vinovati. Ulterior exista posibilitatea ca prin presa locala sa fie exemplificate si descurajate actiunile de FURT, DISTRUGERE si TULBURARE A LINISTII PUBLICE.

Cornel Sanda