Ploieștenii nu sunt obligați să plătească datoriile istorice pe care municipalitatea le are către Veolia Energie Prahova

Ploieștenii nu sunt obligați să plătească datoriile istorice pe care municipalitatea le are către Veolia Energie Prahova

Avocatul George Botez, consilier local PSD, a depus oficial, la Primăria Ploieşti, un proiect prin care cere revocarea hotărârii prin care este majorat preţul gigacaloriei în municipiu, hotărâre votată la finalul lunii aprilie.

Consilierul Botez motivează, printre altele, "că o datorie anterioară a UAT Ploiești devine una viitoare și este inclusă într-un preț “artificial” al gigacaloriei, respectiv 271,7 lei ( exclusiv TVA ).  Asadar, UAT Ploiești, transformă o datorie a sa, anterioara, într-una viitoare, achitabila fracționat, raportat la cantitatea de gigacalorii pe care operatorul o va vinde. ", scrie Jurnalul Prahovean.

În plus, "pentru abonații noi, racordați la sistemul centralizat de energie termică a municipiului se livrează această energie la un preț artificial, majorat cu o datorie a municipalității, deși acești consumatori nu au în mod normal obligația de a achita sumele datorate de către municipalitate în baza contractului cu operatorul."; se mai specifică în proiectul de revocare.

"Nu mi se pare corect ca primarul să bage mâna în buzunarul contribuabililor. După cum nu mi se pare corect sa induca în eroare consilierii locali şi să le ofere o singură variantă de acceptat in situaţie de criză! Dobre este, probabil, cel mai mare rău care  i se putea întâmpla Ploieştiului! E un fel de Robin Hood pe invers: ia de la săraci şi dă la bogaţi ! Tocmai de aceea am decis să atac această Hotărâre de Consiliu Local. Preţul este artificial umflat şi nelegal. Merg până în panzele albe!", a declarat avocatul George Botez, singurul consilier local care a demonstrat că majorarea tarifului gigacaloriei este ilegală.