Ce i-au scris salariații Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești primarului Adrian Dobre?

Ce i-au scris salariații Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești primarului Adrian Dobre?

Salariații Rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești i-au adresat o scrisoare deschisă primarului Adrian Dobre. În conținutul acesteia, aceștia își exprimă indignarea față dde modul în care edilul ploieștean face risipă de acuzații fără fundament, în loc să se ocupe de problemele reale ale orașului. Redăm în continuare integral scrisoarea grupați în Uniunea Sindicală a Angajaților de pe Platforma Petrotel Lukoil.

Ne adresam Dvs., noi, muncitorii rafinariei PETROTEL-LUKOIL, o rafinarie pe platforma careia muncesc peste 1200 de oameni, o rafinarie care ne e draga, unde au muncit si parintii si bunicii poate, ca stiti, fabrica asta are peste 115 ani ….precum oraselul “aurului negru”, Ploiestiul, suntem petrolisti, de aici a pornit istoria rafinariilor, din aceasta regiune.. aproape ca in fiecare familie din ploiest, exista un petrolist!

…Aceasta este vocea noastra, domnule Primar Adrian Dobre, la acuzele dvs ca suntem” hoti”! Ce drept democrat va da dvs., sa ne numiti “hoti”? De ce sa ne intrebe copii, acasa, de ce Domnul Primar (care reprezinta o influenta si o voce puternica in oras -sau asa ar trebui), ne numeste asa?

Zilele acestea, cum ati fost informati, pe toate caile, pornim, rafinaria, dupa o alta investitie, tot pentru siguranta noastra, a mediului, a dvs.! de ce ne opriti sa ne facem treaba?

Vi s-au deschis portile noastre tuturor, primim deschis toti musafirii, aratam tot ce facem, pentru ca nu avem ce ascunde, am inteles si am acceptat acest lucru, ca poate vedeti ce conditii normale de munca avem si ca dorim sa fim lasati sa muncim…

Ne dorim sa muncim aici, pachetul salarial are multe alte beneficii incluse, pe care sigur nu ni le puteti asigura dvs: asigurari medicale in sistem privat pentru noi si familiile noastre, vacante decontate, instruiri in scopuri de dezvoltare profesionala, am uitat sa va spunem ca ne trimitem copii la studii la universitati de prestigiu, cu ajutorul companiei. Ne dorim ca si copiii nostri sa aiba un loc de munca decent, apreciati fiind.

Nu mai deschidem TV-ul, nici e-book; ne uitam spre Primar, care in loc sa ne premieze copiii care au reusite la olimpiade si isi cer dreptul la educatie sau in loc sa repare strazi si gropi, sa puna mana pe lopata langa noi, la groapa de gunoi, unde am plantat 6 ani, ne-a ignorant total, se cearta zilnjc, o cearta care devine…normalitate! Noi muncim, dvs. faceti exercitii de imagine!

Domnule Primar Dobre! V-ati facut hoti-proprii dvs. cetateni, pentru ca stiti, peste 80 % dintre noi, muncitorii de la PETROTEL, locuim in Ploiesti sau in vecinatea sa si nu putem decat sa va multumim, pentru “votul dvs. de incredere” si de suport pentru oamenii pe care se presupune ca ii “gospodariti”.