Incendiu puternic la o statie de pompare a Conpet din Baicoi

Incendiu puternic la o statie de pompare a Conpet din Baicoi

Pe 21 februarie, în intervalul orar 22.00-24.00, la Rezervorul 4 de stocare țiței din cadrul stației de pompare Băicoi, aparținând societății Conpet, a izbucnit un incendiu. Pe timp de zi, la rezervor s-au efectuat lucrări de mentenanță cu un polizor unghiular, fapt care a condus la producerea incendiului. Reziduul rămas în interiorul rezervorului nu a fost observat la timp și a luat foc. Unul dintre angajații punctului de lucru a observat incendiul din interior și a acționat conform procedurii de intervenție în caz de incendiu la rezervoare, a început să facă răcirea rezervorului, după care au fost anunțați pompierii, conducerea obiectivului și s-a pornit instalația de spumă.

La sosirea pompierilor, aceștia au fost anunțați că în interior sunt două victime care nu au putut fi evacuate din cauza fumului și gazelor emanate de la rezervor. Imediat s-au format echipe de recunoaștere pentru salvarea victimelor, a fost cercetată zona, iar victimele au fost evacuate și transportate la punctul de adunare răniți intoxicați, zona Ambulanță.

După salvarea victimelor, conform protocolului, s-a efectuat răcirea rezervorului, s-a iluminat zona, au fost folosite tunurile de pe autospecială cu autoscara de 42 m, incendiul a fost stins și, astfel, s-a restabilit starea de normalitate.

Un amplu exercițiu de intervenție pentru stingerea incendiilor a avut loc în data de 21.02.2019, în intervalul orar 22.00-24.00, la stația de pompare țiței Băicoi, aparținând societății CONPET S.A., situată în orașul Băicoi, în vecinătatea DN1. Acțiunea la una dintre cele mai importante stații de pompare a țițeiului din România s-a desfășurat sub coordonarea Detașamentului de Pompieri Câmpina, în baza unui scenariu ce a prevăzut un incendiu la unul dintre cele 4 rezervoare de stocare a țițeiului.