Ploiestenii nu vor plati mai mult pentru gigacalorie!

În ce privește scandalul declanșat astăzi, în ședința Consiliului Local Ploiești odată cu dezbaterile pe marginea unui proiect de hotărâre ce prevede o majorare a trifului gigacaloriei, dar și despre manipulările grosolane cărora cad victime ploieștenii, viceprimarul Cristian Mihai Ganea a lansat, cu puțin timp în urmă, un punct de vedere, pe pagina sa de facebook. Redăm în continuare integral postarea viceprimarului ploieștean.

”Peste 120.000 de ploieșteni ar fi putut rămâne, din luna aprilie, fără apă caldă din cauza iresponsabilității politice a unui primar care nu a înțeles că trebuie să asigure tuturor cetățenilor utilitățile necesare traiului de zi cu zi. Iresponsabilul Dobre a încercat să forțeze mâna consilierilor locali, într-un spectacol de teatru grotesc, prost regizat, jucându-se cu apa caldă și căldura ploieștenilor, doar pentru a satisface orgoliile și interesele obscure ale șefilor săi de partid. Adrian Dobre nu a înțeles că mai este ceva timp până la campania electorală și încearcă să arunce vina pe Guvern pentru lipsa sa de acțiune și pentru refuzul de a lua măsuri care să asigure un trai decent ploieștenilor. Liberalul Dobre îi minte cu nerușinare pe ploieșteni, fiind în stare să dea vina pe oricine pentru inactivitatea sa permanentă, inactivitate care creează probleme în administrarea Ploieștiului.

Prețul gigacaloriei nu a mai fost modificat din anul 2011, iar astăzi a fost găsită o soluție de compromis, în condițiile în care Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a avizat o creștere de tarif la Ploiești. Chiar dacă prețul de producție al gigacaloriei va crește, cetățenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor fi afectați, ci vor plăti același tarif cu cel actual, respectiv 186,97 de lei plus TVA.

Adoptarea hotărârii de Consiliu Local cu privire la majorarea prețului de producție al gigacaloriei nu va afecta în niciun fel locuitorii orașului. Nu puteam risca, sub nicio formă, ca 55.000 de apartamente să rămână fără apă caldă și am ales compromisul pentru a putea să asigurăm ploieștenilor utilitățile de care au nevoie zi de zi!

Vreau să îmi cer scuze ploieștenilor care au urmărit ieșirile demne de un puști prost crescut ale unui primar care nu înțelege nici la trei ani de la alegerile locale că binele cetățeanului nu are culoare politică, iar ploieștenii vor numai soluții pentru problemele importante ale orașului. Crizele de isterie demonstrează incapacitatea lui Adrian Dobre de a gestiona eficient problemele reale ale acestui oraș și poate că a venit vremea să recunoască, cinstit, că nu face față fișei postului jobului de primar, iar în această situație poate să facă un pas înapoi și să îi lase pe cei care au curajul de a-și asuma responsabilități să conducă acest oraș!”