Haos in salubritatea Ploiestiului! Primarul Dobre a mai facut ceva in afara de a pune tunurile pe cei doi viceprimari

În afară de a pune tunurile politice pe cei doi viceprimari, primarul Ploieștiului a mai făcut ceva în ce privește haosul din salubritatea orașului. În cele ce urmează vom reda integral comunicatul de presă pe care l-a remis Primăria Ploiești în legătură cu prestarea defectuoasă a serviciului de salubritate. Dacă citiți cu atenție toate pasajele din comunicat este foarte posibil să găsiți o explicație pentru toată tărășenia și veți putea înțelege de ce s-a ajuns în situația ca firma Rosal să nu mai ridice gunoiul din oraș. Pentru o mai ușoară înțelegere am și evidențiat unul dintre pasajele importante.

”Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a verificat  personal starea de salubritate a municipiului Ploiești, în cadrul unei acțiuni de control pe care a dispus-o, noaptea trecută, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești și Poliției Locale Ploiești.

Verificarea s-a derulat în zonele unde nu s-a respectat graficul de colectare a deșeurilor menajere, respectiv pe străzile cu unități locative individuale, cât și la nivelul platformelor destinate colectării deșeurilor, aferente blocurilor, iar în urma acestei acțiuni au fost acordate 42 de sancțiuni contravenționale operatorului de salubritate, valoarea acestora fiind de 94.000 lei.

În cadrul unei conferințe de presă primarul Adrian Florin Dobre și–a exprimat nemulțumirea față de modul în care se desfășoară serviciul public de salubritate, la nivelul municipiului. Totodată,  a declarat ferm că nu vor înceta acțiunile de control, în oraș, până când nu se va constata că acest serviciu public se desfășoară  corespunzător.

Edilul șef a reamintit faptul că, a solicitat, încă din vara acestui an, Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Polul de Creștere Ploiești-Prahova” să demareze procedura de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate, însă, până în prezent, nu au fost luate măsuri concrete în ceea ce privește situația semnalată.

În acest context, astăzi, primarul Adrian Florin Dobre se va întâlni, de urgență, cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Polul de Creștere Ploiești-Prahova” în vederea  analizării situației serviciului de salubritate și stabilirea măsurilor legale, care se impun în vederea soluționării acestei probleme cu care se confruntă municipiul Ploiești. “Sper să se ia decizia corespunzătoare pentru Ploiești, dar și pentru localitățile limitrofe, care se află sub contract cu același operator și care, în prezent, se confruntă cu aceeași problemă”, a precizat primarul Dobre.

În această ordine de idei, primarul Adrian Florin Dobre a mai declarat că, intenționează să demareze un sondaj de opinie din care să reiasă dacă ploieștenii sunt sau nu mulțumiți de modalitatea în care se asigură serviciul de salubritate.

“Luăm în calcul și o campanie de strângere de semnături, în vederea luării unei decizii transparente privind contractul actual pe care municipalitatea îl are în derulare cu operatorul de salubritate și fac un apel la sprijin din partea cetățenilor în acest sens. Cert este că, ploieștenii trebuie să aibă un serviciu de salubritate îmbunătățit, iar în situația actuală, operatorul a depășit orice limită ”, a conchis primarul Adrian Florin Dobre”.