Anul acesta, luna octombrie înseamnă un super Festival de Jazz la Ploiești

Anul acesta, luna octombrie înseamnă un super Festival de Jazz la Ploiești

Desfășurat după formatele deja consolidate și bine cunoscute publicului ploieștean, Ploiești Jazz Festival 2022 vă invită la o multitudine de evenimente derulate și în acest an sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Ploiești. O altă performanță remarcabilă a Ploiești Jazz Festival este faptul că Filarmonica ploieșteană a devenit, începând cu anul 2022, membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network.

După succesul înregistrat în edițiile precedente, proiecte precum Jazz in the Bus sau Caravana Ploiești Jazz Festival se vor impune în anul acesta ca o prezență puternică și stabilă în peisajul urban al Ploieștiului. Astfel, Zoom Trio va aduce din nou muzica de jazz aproape de publicul călător printr-o serie de concerte inedite, oferite pe „scena” autobuzelor TCE Ploiești. Fiți cu ochii în patru după autobuzele cu însemnele Ploiești Jazz Festival în zilele de 11, 13, 18 și 20 octombrie, căci atunci Jazz-ul va prinde roți!

În completarea acestor acțiuni, Zoom Trio va concerta într-o formulă mobilă și în datele de 15, 16, 22 și 23 octombrie, o dată ce tirul special amenajat pentru Caravana Ploiești Jazz Festival va începe să cartografieze muzical principalele artere ale Ploieștiului.

Dansatorii  Vertigo Dance School vă dau întâlnire pe 15 octombrie la Ploiești Shopping City – ora 12.00 și pe 23 octombrie la AFI Ploiești – ora 13.00, cu două sesiuni de Swing și Charleston, două dintre cele mai populare stiluri de dans ale anilor 1920.

Ploiești Brass Ensemble v-a pregătit două concerte dixieland deosebite pe 15 octombrie în AFI Ploiești, la ora 12.00, și pe 23 octombrie în Ploiești Shopping City, tot la ora 12.00.

Din ambițiosul program al Festivalului vor face parte, de asemenea, concertele educative ”Roboțelul Zappa”, care-l vor avea în prim plan pe saxofonistul Cătălin Milea, pe 20 octombrie, la orele 09.00 și 10.00. Tot pe 20 octombrie, Ploiești Jazz Trio va susține un concert educativ în mijlocul elevilor de la Colegiul Național  Mihai Viteazul” din Ploiești.

Conferința ROJAZZ 50+3 se va desfășura pe în 21 octombrie, printre invitați numărându-se oficiali ai Sibiu Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival, București Jazz Festival ș.a.m.d., membri de onoare ai faimosului Club de Jazz din Ploiești, dar și reprezentanți ai Mutual Musicians Foundation din Kansas City (SUA).

Pe 22 octombrie, în fața Prefecturii Prahova se va desfășura ”Funky White House”, apreciatul spectacol de sunet de lumină care vă prilejuiește întâlnirea cu DJ Alex in Case și saxofonistul Zefir Brezeanu.

Pe 23 octombrie, la ora 19.00, turneul ansamblului Violoncelissimo vă propune în cadrul Ploiești Jazz Festival un repertoriu inedit, care vine să confirme spusele liderului Marin Cazacu: ”A crea muzică şi a te bucura de ea, este ţelul suprem al oricărui interpret sau compozitor”.

În programul ediției 2022 a Ploiești Jazz Festival se remarcă expoziția „Jazz Roots—US to ROMANIA”, organizată cu sprijinul strategic al partenerilor New Orleans Jazz Museum și Mutual Musicians Foundation din Kansas City (SUA), ce va constitui un prilej special de întâlnire a muzicii jazz cu fotografia și educația. „Jazz Roots—US to ROMANIA” se alătură unei alte expoziții inedite ce reunește afișe ale concertelor de jazz organizate în ultimii 53 de ani la Ploiești și în țară. Ambele vor putea fi vizitate, în perioada 01-31 octombrie, în AFI Ploiești.

Deja tradiționala expoziție de pictură ”Jazz în Colors” vă așteaptă, în perioada 15-31 octombrie, cu o serie de lucrări ale celor mai talentați dintre elevii ploieșteni ai Colegiului de Artă ”Carmen Sylva”.

Între 05 și 31 octombrie, muzica de jazz va răsuna, în fiecare week-end, de pe acoperișul clădirii Primăriei Ploiești, proiectul „Muzica de Promenadă” fiind inclus, de asemenea, în programul Ploiești Jazz Festival.