Programul complet al Festivalului de Jazz Ploiești 2020

Programul complet al Festivalului de Jazz Ploiești 2020

Filarmonica "Paul Constantinescu" organizează în perioada 25-29 noiembrie 2020 a - XV-a ediție a "Ploiești Jazz Festival". Acesta se va desfășura sub egida Ministerului Culturii și, pentru a doua oară consecutiv, sub auspiciile Familiei Regale a României.

Filarmonica ploieșteană manifestă un interes deosebit pentru acest gen de muzică poate și pentru că îi revine ca o datorie, știut fiind faptul ca istoria jazz-ului românesc a început în urmă cu peste 50 de ani, la Ploiești.

Anul acesta spectatorii vor putea participa la o ediție specială a "Ploiești Jazz Festival", care aduce pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" nume importante ale jazz-ului românesc, artiști de renume care au performat pe marile scene ale lumii.

Pentru că jazz-ul ne îndeamnă să fim neconvenționali, campania de promovare a "Ploiești Jazz Festival" se va desfășura în afara sălii de spectacole și cuprinde proiecte ca "Jazz in The Bus" (11 nov. ora 12.00 și 18 nov. ora 12.00), "Caravana Ploiești Jazz Festival" (7 nov. ora 18.00, 14 nov. ora 18.00, 21 nov. ora 18.00), " Dixieland" (21 nov. ora 12.00, Ploiești Shopping City) sau „Lindy Hop by Vertigo Dance School”  (22 nov. ora 12.00 - Ploiești Shopping City). Între 9 și 30 noiembrie invităm iubitorii acestui gen muzical să viziteze cele două expoziții: de afișe - “Istoria Jazz-ului”, amenajată în Ploiesti Shopping City, și de picturi, organizată în AFI Ploiesti. Tot în sfera neconvenționalului se încheie ultimele trei seri de festival, cu Jam Session și concerte live la "Curtea Berarilor", susținute de Zoom Band și Lorin Lepădatu (27 nov), Rareș Totu (28 nov) și Irina Sârbu Band (29 nov).

Propunerile ediției a - XV - a Ploiesti Jazz Festival sunt de neratat.

"Ploiești Jazz Festival" debutează pe 25 noiembrie, la ora 19.00, cu orchestra simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu", avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Sabin Păutza și solistă pe Simina Croitoru.

În cea de-a doua seară vă așteptăm la “Piano Day” care îi va avea în prim plan de la ora 18.00 (prima parte) și de la ora 19.30 (partea a doua) pe Puiu Pascu, Adi Stoenescu, Mircea Tiberian, Marius Vernescu și Sorin Zlat & Ploiești Jazz Trio.

Vineri, 27 noiembrie 2020, de la ora 18.00, veți putea asculta Cristian Soleanu Quartet, iar de la ora 19.30 Sonotera Ensemble (Cătălin Milea) – “Saxophone Mantras”. Cu Sebastian Burneci Sextet vă veți putea întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, pentru proiectul “Behind Social Bars”, iar de la ora 19.30 vor urca pe scenă componenții Groove Garden by Sorin Zlat.

Cea de-a XV-a ediție a Ploiești Jazz Festival se va încheia duminică, 29 noiembrie 2020, când Ploiesti Big Band Jazz Society și dirijorul Răzvan Cojanu vă așteaptă alături de Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte și Luiza Zan. Concertul se va desfășura pe parcursul întregii seri, de la ora 18.00 (prima parte) și de la ora 19.30 (cea de-a doua parte). Invitați speciali sunt dansatorii de la Vertigo Dance School.

Biletele, în valoare de 30 de lei/ziua I (20 de lei/pensionari, 10 lei/ elevi și studenți),  și 70 de lei /zilele II – V (50 lei pensionari și 30 lei elevi/studenți) se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii, la punctul de lucru deschis în AFI Ploiești, și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.