Există un real interes pentru reluarea activității cu publicul la Filarmonica din Ploiești

Există un real interes pentru reluarea activității cu publicul la Filarmonica din Ploiești

La nivelul administrației ploieștene există un real interes pentru reluarea activității cu publicul pentru Filarmonica ”Paul Constantinescu”. Deocamdată nu se știe când vor putea fi reluate concertele cu public în sala ”Ion Baciu”, dar întâlnirea de astăzi care a avut loc la nivelul Primăriei Ploiești a realizat un pas important către normalitate. Până la momnetul când totul va reveni la normal însă, artiștii filarmonicii ploieștene vor continua să transmită concertele prin intermediul platformei online Virtual Concert Hall.

”La inițiativa Domnului Viceprimar, George Pană și a Domnului Primar, Adrian Dobre, cărora li s-a alăturat conducerea Filarmonicii ploieștene, Domnul Director, Vlad Mateescu, Doamna director adjunct-artistic, Georgiana Frîncu, Doamna contabil șef, Adriana Tvardochlib, reprezentații Sindicatului "Artis" și ai orchestrei simfonice, au participat astăzi la o întâlnire de lucru găzduită de Primăria Municipiului Ploiești.

Într-o perioadă în care cultura mondială este greu încercată și eforturile fiecăruia dintre noi contează, Primăria Municipiului Ploiești, prin amabilitatea Domnului Viceprimar,George Pană și a Domnului Primar, Adrian Dobre, prezintă un interes deosebit pentru ca filarmonica ploieșteană să nu piardă din calitatea profesională și din notorietatea dobândită de-a lungul anilor prin implicare și deschidere la nou.

Există de asemenea un interes deosebit pentru reluarea activității cu publicul de către instituția noastră, iar investiția în studio propriu de înregistrări și inițierea platformei "Virtual Concert Hall" de catre conducerea institutiei, reprezintă un atu în acest sens, mai ales că pentru o perioadă destul de mare, instituția nu se va putea afișa publicului în mod tradițional.

Prin intermediul platformei "Virtual Concert Hall", unică în România, dorim să prezentăm publicului concerte live streaming, iar atunci când timpul ne va permite acest lucru, chiar dacă situația prezintă multe neajunsuri de ordin tehnic, vom organiza concerte în aer liber, pentru că mai presus de confortul personal stă întotdeauna dorința celor care ne ascultă.

Chiar dacă perioada prin care trecem cu toții este foarte neplăcută, Filarmonica ploieșteană face pași importanți spre normalitate, spre un viitor în care cu toții va trebui să fim mai conștienți de resursele care ni se pun la dispozitie cu eforturi. Mulțumim Domnului Viceprimar, George Pană și Domnului Primar, Adrian Dobre, pentru deschidere, transparență și răbdare! De asemenea, mulţumim pentru întreg sprijinul, mai ales din ultima perioada, plina de provocări, Domnului consilier local Botez George, membru în Consiliul de Administraţie al Filarmonicii "Paul Constantinescu", se arată într-un mesaj postat pe pagina de facebook a filarmonicii ploieștene.