Cine este Ionuț Pandelescu, violonistul care va concerta în această seară pe scena Filarmonicii din Ploiești?

Cine este Ionuț Pandelescu, violonistul care va concerta în această seară pe scena Filarmonicii din Ploiești?

Violonistul Ionuț Pandelescu a susținut de-a lungul anilor numeoase concerte și turnee în unele dintre cele mai faimoase săli de concerte din Europa, iar în prezent este șef partidă în orchestra Operei din Hanovra - Germania. A studiat vioara de la 7 ani, alături de prof. Daniela Dumitrescu, iar după ce a terminat studiile liceale a fost elev al unor profesori renumiți precum Ștefan Gheorghiu, Modest Iftinchi, Gabriel și Florin Croitoru și Luminița Burca.

Concertmaestru al Operei din Berlin, Łucja Madziar a concertat ca solistă cu Essener Philharmoniker, Niedersaechsisches Staatsorchester Hannover, Württenbergisches Kammerorchester Heilbronn, Neubrandenburger Philharmoniker și Folkwang Kammerorchester Essen. Cântă pe o vioară milaneză confecționată în 1759 de Carlo Landolfi.

Pe violoniștii Ionuț Pandelescu și Łucja Madziar îi puteți asculta mâine, 26 septembrie, de la ora 19.00, în Sala “Ion Baciu“ a Filarmonicii, când vă vor delecta cu un repertoriu ales: Concertul în re minor pentru două viori și orchestră, BWV 1043, de Johann Sebastian Bach și “Navarra”, op. 33, pentru două viori și orchestră, de Pablo de Sarasate. Orchestra simfonică și maestrul Ilarion Ionescu Galați , de la pupitrul dirijoral, v-au pregătit pentru cea de-a doua parte a serii Simfonia a IV-a, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.