Mergi joi seara sa-l vezi pe Vlad Maistorovici si al lui ”Queen Classics”! N-o sa regreti!

Mergi joi seara sa-l vezi pe Vlad Maistorovici si al lui ”Queen Classics”! N-o sa regreti!

"O seară de o clasă impecabilă", a consemnat Wales Arts Review, iar Zofinger Tagblatt i-a apreciat proiectul "Queen Classics"  drept "Un amestec genial de ritmuri pop și sonorități clasice. Divertisment de calitate dublat de muzicalitate de top". „În fruntea ansamblului, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” (Wales Arts Review), iar compozițiile sale „ating o notă aparte” (The Daily Telegraph).

În concertul "Queen Classics" de joi, 7 martie, de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor evolua, alături de orchestra de coarde a Filarmonicii Paul Constantinescu, Vlad Maistorovici – dirijor și violonist, Chistian Elliott – violoncel, Robin Green – pian, Jernej Albrecht – clarinet și Julia Kocis – percuție. Veți putea audia "It s a Hard Life", "Killer Queen", "Bycicle Race", "Love of My Life", "The Millionaire Waltz", "You Take my Breath Away", "Bijou", "Who Wants to Live Forever", "Don t Stop Me Now", "Flash", "Ensueno", "Play the Game", "Bohemian Rhapsody" și "We Are the Champions". Nonconformistul violonist-compozitor-dirijor Vlad Maistorovici are o activitate internațională ca solist și muzician de cameră, cu un repertoriu care se întinde de la Bach la Turnage, prin Enescu și Freddie Mercury. Compozițiile sale sunt interpretate de orchestre și artiști de talie mondială.

Născut în Ploiești în 1985, Vlad Maistorovici a fost elev al Liceului de Artă „Carmen Sylva”, unde a studiat cu profesorii Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lorry Wallfisch, a candidat și obținut o bursă integral la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Royal College of Music, unde a studiat vioară cu Felix Andrievsky și compoziție cu Mark Anthony Turnage și Jonathan Cole. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la București. În paralel a studiat repertoriul cameral cu Bruno Canino la Florența. Și-a desăvârșit studiile cu legendarul violonist Pierre Amoyal la Conservatorul din Lausanne. În ciuda tinereții sale, experiența sa a fost recunoscută prin invitații de a susține masterclass-uri și workshop-uri la Lilla Akademien Stockholm, Dartington International Summer School, Kingʼs College Londra, Conservatorul din Geneva, Conservatorul din București.

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală sau on-line, pe www.filarmonicaploiesti.eu