Muzica legendarei trupe Queen va rasuna pe scena Filarmonicii din Ploiesti

Filarmonica "Paul Constantinescu" vă propune la început de an o Călătorie muzicală. Orchestra simfonică, la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru, vă invită în lumea creației compozitorului american Leroy Anderson. În cea de-a doua parte a serii, cu concursul Corului Filarmonicii condus de dirijorul Eduard Dinu, vă veți putea reîntâlni cu muzica formației Queen. Concertul este programat să aibă loc joi, 10 ianuarie 2019, de la ora 19.00.

Leroy Anderson s-a născut în Cambridge, Massachusetts, din părinți suedezi, iar primele lecții de pian le-a primit de la mama sa, organistă în biserică. A continuat să studieze pianul la Conservatorul de Muzică din New England. În 1925 a intrat la Harvard College, unde a fost elevul unor profesori de marcă, printre care s-a numărat și George Enescu. A absolvit Facultatea de Arte magna cum laude în 1929 și a fost primit în Phi Beta Kappa, cea mai veche societate de onoare academică din Statele Unite. "Belle of the Ball", "Blue Tango", "Forgotten Dreams", "Serenata", "Sleigh Ride", "Song of the Bells" – Waltz,  "The Girl in Satin", "The Syncopated Clock" și "The Penny - Whistle Song" sunt compozițiile care vă vor încânta în prima parte a programului.

Călătoria muzicală vă va purta apoi în lumea rock-ului, prin intermediul creațiilor legendarei formații Queen. Programul cuprinde "Bohemian Rhapsody", "Another one bites the dust", "Flash", "Love of my life", "Radio Ga Ga", "Friends will be friends", "Bicycle Race", "A kind of Magic" și "We will rock you". Partea vocală va fi susținută de Corul Filarmonicii, condus de dirijorul Eduard Dinu.

Biletele, în valoare de 30 de lei (întreg), 20 de lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenți) pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Filarmonicii sau online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.