Ultimele blocuri de marmura pentru Tabara de Sculptura au ajuns in Parcul Municipal Vest

Pregătirile pentru Tabăra Națională de Sculptură Monumentală care va avea loc în Parcul Municipal Vest au intrat pe utima sută de metri. În cursul zilei de ieri au ajuns la Ploiești și ultimele blocuri de marmură, materia primă pentru lucrările ce vor fi realizate. Viceprimarul Ploieștiului, George Pană a participat la recepționarea ultimului transport și este de părere că ploieștenii care vor vizita tabăra de sculptură dedicată Centenarului Marii Unirii vor avea ce vedea. ”Practic începând de săptămâna viitoare, la parcul Municipal Vest, pot fi văzuți la lucru..."pe viu"...șapte artiști care prin măiestria lor vor realiza, sunt convins, adevărate lucrări de artă care vor rămâne în patrimoniul nostru, al ploieștenilor. Invit toți ploieștenii să participe, să viziteze tabăra, și să nu rateze un bun prilej pentru noi toți să ne bucurăm de ...artă și artiști”, a declarat viceprimarul Pană.

Primăria Ploiești și Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu U.A.P., Asociația 24pharte, Parcul Municipal Vest, T.C.E., S.G.U., Filarmonica „Paul Constantinescu”, Teatrul „Toma Caragiu”, organizează, în perioada 1-31 octombrie 2018, Tabăra Națională de Sculptură Monumentală „România 100”-Ploiești. Tabăra, organizată cu ocazia Centenarului Marii Uniri și având aceeași temă, se va desfășura în Parcul Municipal Vest.

Fiecare dintre cei șapte artiști participanți va realiza o sculptură monumentală, conform proiectului selectat. De asemenea, aceștia vor aduce sau vor crea și sculpturi de dimensiuni mici, pentru o expoziție care va avea loc în sala multifuncțională a Parcului Vest. Materialul pe care îl vor folosi la crearea sculpturilor este marmura românească de Rușchița.

Artiștii care vor participa la această tabără de sculptură sunt :

•          Dan Daniel

•          Maxim Dumitraș

•          Alfred Dumitriu

•          Bogdan Severin Hojbotă

•          Petre Virgiliu Mogoșanu

•          Eugen Petri

•          Ion Zderciuc