Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

Cum și de ce i s-a interzis Prefecturii Prahova să dea informații complete despre evoluția epidemiei de coronavirus în județ?

Cum și de ce i s-a interzis Prefecturii Prahova să dea informații complete despre evoluția epidemiei de coronavirus în județ?

Săptămâna trecută am publicat un document prin care se interzicea prefecturilor din județele României să mai transmită către media situația la zi a numărului de cazuri confirmate pozitiv pentru infectarea cu noul coronavirus. S-a dovedit rapid că documentul cu pricina nu era vreo plastrografie. Pe scurt și pe înțelesul tuturor, nu era fake news. Am scris la momentul respectiv că doresc să fiu informat în legătură cu numărul de cazuri confirmate pozitiv din județul Prahova, numărul de persoane internate și starea lor de sănătate. Nu ceream pentru mine. Doream să informez corect cititorii faptdivers.ro și, pe cale de consecință, oamenii să procedeze în perfectă cunoștință de cauză. Mai exact să nu mai creadă că e vorba despre o răceală ceva mai gravă, să nu se mai înghesuie pe spații mici ca să cumpere în neștire făină, mălai și drojdie și, într-un final să se portejeze, să nu ajungă să fie infectați pentru că nu se știe dacă vor mai putea fi salvați. Ei bine, treaba n-a mers. Autoritățile aveau alt plan. Dincolo de carantină, dincolo de autoizolare, cei care conduc acum România (nu există nici măcar o tentă politică în expresia asta) au zis așa: Grupul de Comunicare Strategică a decis ca numărul de cazuri pozitive să nu mai fie raportat pe județe, pe motiv că ar crea stigmatizare. Asta e o informație venită din surse (mai multe) absolut credibile. Alfel n-aș fi scris. Chiar nu mă interesează să fac profit de audiență într-o asemenea perioadă. E o nenorocire mult prea mare din care nu știm câți și dacă scăpăm!