Numai la Primărie nu prea merge! Adrian Dobre și-a descoperit o nouă vocație: cea de ONG-ist

Numai la Primărie nu prea merge! Adrian Dobre și-a descoperit o nouă vocație: cea de ONG-ist

Liberalul Adrian Dobre, primarul Ploieștiului și-a descoperit o nouă vocație, aceea de membru activ al unui ONG. Dacă în ce privește chemarea și priceperea în ce privește calitatea (vremelnică) de primar par să fie serioase probleme, Adrian Dobre pare să se regăsească în postura de protestatar ONG-ist. Orice s-ar spune, e o mare diferență. Ploieștenii nu l-au ales ca să protesteze pe la porțile ministerelor, ci pentru a ale administra orașul. În condițiile în care, problemele comunității locale zac nerezolvate cu lunile în Primăria Ploiești, primarul municipiului a participat astăzi la un protest în fața Ministerului Mediului. Subiectul: poluarea din oraș. Cu siguranță e una dintre problemele serioase ale orașului nostru. NU asta-i problema! Problema e că Adrian Dobre a ajuns acolo doar din cauza ”meciului” strict politic pe care-l are cu Grațiela Gavrilescu, actualul ministru al Mediului și președinte al ALDE Prahova, partid care tocmai ce i-a ”suflat” niște oameni cu greutate din PNL. Hai să citim comunicatul remis de Primăria Ploiești astăzi:

”Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a participat, astăzi, 4 aprilie 2019,  la un protest în fața sediului Ministerului Mediului, pentru a atrage atenția asupra problemelor de poluare cu care se confruntă municipiul nostru.

Precizăm faptul că, în perioada 1-3 aprilie, la dispeceratul Gărzii de Mediu, s-au înregistrat 28 de sesizări din partea ploieștenilor cu privire la calitatea aerului și a mirosului puternic de produse petroliere și sulf.

“Eu, în calitate de primar al Ploieștiului și de reprezentant al ploieștenilor, i-am adus la cunoștință doamnei ministru, Leocadia Gavrilescu, situația dificilă cu care ne confruntăm în special, în aceste zile, în Ploiești. Mesajele mele au fost ignorate, motiv pentru care, am ales această variantă de protest. Astăzi, doamna ministru ne-a primit, dar din păcate, în urma discuțiilor purtate nu s-a vorbit de nicio măsură concretă, care să vină și să răspundă concret problemelor cu care se confruntă ploieștenii. Leocadia Gavrilescu, un fel de Dăncilă a Ploieștiului, ne transmite că în această dimineață a semnat protocoale cu operatorii economici care poluează din Ploiești. Nu asta așteaptă ploieștenii, ploieștenii vor ca autoritățile statului să dea amenzi, să oblige operatorii la investiții, să intervină ori de câte ori poluatorii pun în pericol sănătatea și viața oamenilor. Asta am solicitat eu la întâlnire. Totodată, am solicitat schimbarea legislației, care trebuie adaptată pentru fiecare zonă în parte. În Ploiești avem patru rafinării, nu putem aplica aceleași directive ca în București, spre exemplu. Am cerut ca aceste măsuri să se reflecte în indicatorul cel mai important - numărul sesizărilor primite din partea ploieștenilor. Numărul trebuie redus. Păstrez gândul cu care am venit: ministrul Mediului este de fapt ministrul Poluării și ar trebui să demisioneze din funcție. Ploieștenii s-au săturat de promisiuni și să fie ignorați de cei care își bat joc de oraș și le pun în pericol sănătatea ” a declarat primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin  Dobre”.