Primarul din Valenii de Munte raspunde cu bun simt atacurilor disperate ale PDL

Ziarul „Vălenii”, publicaţie care apare lunar în Vălenii de Munte, duce o campanie de denigrare a primarului PSD Mircea Niţu, în scopuri electorale ce nu au nimic de-a face cu interesul oraşului.Prin apropierea vădită a redactorului şef al acestei publicaţii faţă de PDL şi prezentarea punctelor de vedere ale liderilor locali portocalii ca adevăruri general valabile, ziarul “Vălenii” s-a transformat practic într-un ziar de partid, care prezintă numai opiniile membrilor PDL. Realitatea pe care aparatul de propagandă al PDL nu vrea să o vadă demonstrează însă că, prin voinţa aleşilor locali PSD, în Vălenii de Munte s-au făcut investiţii substanţiale. Piaţa oraşului a fost refăcută, s-a construit Şcoala cu 10 săli de clasă la Grupul Şcolar Agromontan „Romeo Constantinescu”, au fost renovate grădiniţa şi şcoala din Miuleşti şi Valea Gardului, au fost construite parcări noi, centrul oraşului a fost modernizat, iar prima etapă a programului de canalizare a fost finalizată. Toate acestea au schimbat faţa oraşului în bine şi oamenii văd acest lucru, mărturie fiind nenumăratele aprecieri primite de la cetăţeni în timpul audienţelor.

SPITALUL ORĂŞENESC

Până la data de 1 iulie 2010, Spitalul oraşenesc din Vălenii de Munte s-a aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii. După preluarea acestei unităţi medicale de către autoritatea locală, în anul 2010 au fost alocate 197 mii lei pentru funcţionare şi 530 mii lei pentru investiţii. În 2011, sumele au crescut considerabil, ajungând la 538 mii lei lei pentru funcţionare şi 957 mii lei la capitolul investiţii. Ministerul Sănătăţii a alocat într-adevăr 400 mii lei către Spitalul din Vălenii de Munte pentru investiţii, însă nu este normal să considerăm că acesta ar fi meritul vreunei persoane, în cazul în care nu reprezintă preţul unei trădări premeditate, ci doar aportul firesc al unui Guvern care, cel puţin declarativ, susţine că doreşte un trai decent pentru cetăţenii acestei ţări. Aceasta în condiţiile în care Spitalul din Vălenii de Munte deserveşte o zonă cu o populaţie de peste 50 de mii de locuitori care cuprinde localităţile Vălenii de Munte, Măneciu, Drajna, Gura Vitioarei, Teişani, Ceraşu, Starchiojd, Izvoarele şi Predeal Sărari.

FONDURI EUROPENE

Oraşul Vălenii de Munte a atras 8,4 mil euro din fonduri europene, proiect iniţiat încă din 2008, din care se vor realiza 30 km de canalizare şi reabilitarea staţiei de epurare. Procedurile Uniunii Europene împing unele investiţii către anul 2012, însă trebuie să precizăm că toate demersurile care ţin de obligaţiile Primăriei Vălenii de Munte au fost realizate în timp util. În acest scop am beneficiat şi de suportul necondiţionat al Consiliului Judeţean Prahova şi al preşedintelui acestuia, domnul Mircea Cosma.

ÎNCURAJAREA INIŢIATIVEI PRIVATE

Primăria oraşului Valenii de Munte a încurajat crearea de noi oportunităţi de angajare prin sprijinirea realizării celei mai mari investiţii poloneze din România de către firma Tymbark Maxpex Romania, sprijinirea investiţiilor pentru amenajarea de noi spaţii comerciale şi promovarea turismului in zona.

REZOLVAREA PROBLEMELOR SPCIFICE CARTIERELOR DIN VĂLENII DE MUNTE

În ceea ce priveşte alunecările de teren de pe strada Liliacului, Primăria Vălenii de Munte şi-a asumat responsabilitatea şi a luat măsurile necesare, prin lucrări de consolidare a zonei afectate. Din păcate, Prefectura Prahova nu a avut nicio contribuţie în rezolvarea acestei situaţii. Prefectul judeţului Prahova, dl Adrian Dobre, a venit, a constatat si a plecat, fără să facă vreun demers concret pentru a-i sprijini pe cetăţenii din Vălenii de Munte, grav afectaţi de alunecările de teren. Această realitate poate fi dovedită prin verificarea alocărilor din fondurile de calamitate ale Prefecturii. În calitate de primar, am fost obligat să fac singur demersuri pentru alocarea de fonduri de la bugetul central, în timp ce Prefectura Prahova s-a „ostenit” să semnze procesele de calamitate abia la o lună după depunerea lor.

TOALETA PUBLICĂ

Deşi reprezintă o obligaţie elementară privind civilizaţia într-un oraş, amenajarea toaletei publice din centrul Văleniului a declanşat dezbateri aprinse. Trebuie să precizăm faptul că ea a fost realizată la solicitarea cetăţenilor, care nu conteneau să sesizeze probleme privind salubritatea în centrul oraşului şi în scările de bloc. Chiar şi publicaţia “Vălenii”, în numărul din decembrie 2010, a cerut „să se construiască o toaletă publică după toate normele şi cu toate utilităţile necesare unei astfel de construcţii”. Ulterior însă, după ce grupul PDL din Consiliul Local Vălenii de Munte s-a opus acestui proiect, aşa cum procedează cu orice investiţie care se derulează în oraş, publicaţia amintită şi-a schimbat şi ea opinia cu privire la oportunitatea acestui obiectiv. În calitate de primar al tuturor cetăţenilor care locuiesc în Vălenii de Munte, indiferent daca m-au votat sau nu, sunt surprins să constat că domnii consilieri locali din partea PDL nu cunosc investiţiile aprobate de Consiliul Local din care fac parte. Cetăţenii le ştiu deja foarte bine şi ne sunt recunoscători pentru acestea. Folosesc acest prilej pentru a le reaminti consilierilor locali PDL ce investiţii s-au facut în cartierul Valea Gardului :

- Reabilitarea Şcolii cu clasele 1-7, Valea Gardului ;

- Reabilitarea Căminului cultural ;

- Construcţia unui parc de agrement prin fonduri obţinute de la Ministerul Mediului şi Pădurilor;

-  Reabilitarea străzii Stejarului;

- Întocmirea documentaţiei pentru regularizarea pârâului Tărsica  ;

- În luna august, Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate pentru canalizarea din acest cartier, iar lucrările vor debuta până la sfârşitul anului.

Toate acestea dovedesc faptul că, în timp ce reprezentanţii PDL din Vălenii de Munte, creatori de zgomote, sunt interesaţi doar de şicane, calomnii şi jocuri de culise, aleşii locali PSD care lucrează în administraţia publică locală de peste 20 de ani sunt preocupaţi de rezolvarea problemelor cetăţenilor şi de îmbunătăţirea standardului de viaţă al acestora.

Mircea Niţu, primar Vălenii de Munte