Ploieștiul nu are apă caldă și căldură pentru că aleșii locali liberali își sabotează propriul primar

Ploieștiul nu are apă caldă și căldură pentru că aleșii locali liberali își sabotează propriul primar

Sub oblăduirea conducerii PNL, în speță a Robertei Anastase, consilierii municipali PNL continuă să-și saboteze primarul. Acest lucru se vede tot mai clar acum, când Ploieștiul trece printr-o criză istorică: lipsa apei calde menajere și a agentului termic necesar încălzirii locuințelor. Mai pe scurt, primarul Andrei Volosevici (PNL) a încercat să facă demersurile necesare pentru ca orașul să fie alimentat din nou cu apă caldă de la începutul acestei săptămâni, doar că s-a izbit de un serios obstacol. Culmea, acesta nu vine din partea opoziției, ci chiar din rândul liberalilor, aliați cu reprezentanții USR în Consiliul Local Ploiești. Aleșii se opun inițiativei primarului doar din dorința ca acesta să nu cumva să adune prea mult capital de imagine. Volosevici e lovit cam din toate părțile. Pe de o parte de alianța Roberta Anastase și Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, iar pe de altă parte de ”torpilele” lansate pe rețelele sociale de viceprimarul userist Trofin. Singurul sprijin de care mai are parte în prezent primarul Volosevici pare să vină din partea viceprimarului liberal Daniel Nicodim, dar nu este suficient. În problema alimentării cu apă caldă a Ploieștiului s-au implicat și câțiva parlamentari de Prahova. Nu le mai nominalizez apartenența politică pentru că îi cunoașteți destul de bine. Este vorba despre Grațiela Gavrilescu, Mircea Roșca și Bogdan Toader.

Dincolo de postările pe facebook cam ăsta este adevărul de la nivelul administrației locale. Pare de necrezut cum liberalii încearcă să-i dea la glezne propriului primar. E drept că PNL l-a pus candidat bazându-se pe ”priza” pe care Andrei Volosevici o avea la electoratul ploieștean, dar asta doar pentru ca Iulian Dumitrescu să fie ales președinte al Consiliului Judeețan Prahova. Acesta pare să fie pariul Robertei Anastase.

În toată această râcă din interiorul liberalilor, zeci de mii de ploieșteni suferă de pe urma lipsei unui minim de confort casnic, confort de care au beneficiat neîntrerupt în toții anii în care Veolia asigura serviciul de termie al municipiului.

Despre toate aceste lucruri nu prea am văzut să se vorbească sau să se scrie. Mulți poate s-au temut să nu-și piardă privilegiile financiare și atunci s-au făcut că nu înțeleg esența lucrurilor.

Ca o concluzie să spunem că în oraș nu este apă caldă de lunea aceasta numai pentru că de la vârful liberalilor prahoveni li s-a cerut consilierilor municipali să-și saboteze propriul primar. Din câte am aflat, la acest moment se fac eforturi considerabile pentru ca de vinerea aceasta să curgă din nou apă caldă la robinetele din apartamentele ploieștenilor.