Firma care va curăța căile publice din Ploiești a apărut în scandalul gunoaielor de la Primăria condusă de Clotilde Armand

Firma care va curăța căile publice din Ploiești a apărut în scandalul gunoaielor de la Primăria condusă de Clotilde Armand

Firma pe care Primăria Ploiești a ales-o pentru a opera, în locul Rosal, curățenia căilor publice din oraș, precum și serviciile de deszăpezire pare să fie nimeni alta decât cea pentru care Direcția Națională Anticorupție a făcut verificări în ce privește încheierea contractului de salubritate de către Primăria Sectorului 1 București, condusă de Clotilde Armand.

”Direcția Națională Anticorupție (DNA) intră pe fir și începe verificările în dosarul în care Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a încheiat un contract de salubritate paralel. În informarea DNA, obținută în exclusivitate de PS News, procurorii cer Administrației Domeniului Public al Sectorului 1 să predea o serie de documente ale înțelegerii dintre A.D.P Sector 1 și S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L, dar și contractul de prestări servicii încheiat în A.D.P Sector 1 și Romprest. Amintim că Primăria Sector 1, prin Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, a semnat, pe 22 decembrie 2020, un contract cu firma SC Blue Planet Services SRL pentru colectarea gunoiului de pe străzi, potrivit documentului aflat în posesia PS News. O cantitate de 800 m.c. de gunoi a fost ridicată de firma mai sus menționată. În loc ca Primăria să-și achite datoriile către Romprest, a plătit o altă firmă. Blue Planet este administrată de Vasiliu Robert și își are sediul în Popești-Leordeni. Contractul dintre Primăria Sector 1 și SC Blue Planet Services SRL este ilegal, pe atribuire directă, fără transparență. Conform legii, primarul Clotilde Armand nu are voie să încheie un nou contract, deoarece există deja un contract exclusiv cu Romprest pentru colectarea gunoiului de pe străzile din sector”, scria PS News în 23 februarie 2021.

Sigur, în ce privește legalitatea contractului lucrurile nu sunt încă foarte clare. Ceea ce se vorbește însă în ultima vreme este faptul că între Vasiliu Robert (Blue Planet) și Bogdan Vasiliu (Rosal) ar exista o oarece legătură. Dar despre asta vom reveni cu amănunte.