Apropo de ce spunea primarul Volosevici despre împrăștierea intenționată a gunoiului pe domeniul public

Apropo de ce spunea primarul Volosevici despre împrăștierea intenționată a gunoiului pe domeniul public

Apropo de ce spunea primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici în legătură cu campania mizerabilă de răspândire intenționată a deșeurilor aiurea prin diferite zone al orașului, imaginea alăturată vine să confirme oarecum ceea ce până acum suna mai mult a un soi de conspirație. Că n-am văzut prea multe filme și că aș fi rămas cu un oarecare șoc traumatic, asta e cam clar. Sunt infinit mai multe exemple de acest gen în mai tot municipiul.

Hai să vedem în continuare ce spune edilul ploieștean:

”Modul în care sunt gestionate deșeurile, la nivelul municipiului Ploiești, nu mai poate continua așa.  Iau în calcul inclusiv propunerea, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Ploiești, de organizare în orașul nostru a unui referendum pentru ieșirea din A.D.I. Deșeuri Prahova.

În cadrul acestei structuri județene, Municipiul Ploiești are un singur vot din 36 valide și, astfel, nu putem schimba nici o decizie care se ia cu privire la managementul deșeurilor în orașul nostru.

Ieșirea municipiului nostru din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor - Prahova” este o decizie care trebuie analizată în principal din perspectiva ploieștenilor al căror confort urban este afectat.

Trebuie să vedem cum gestionăm această problemă, în contextul pandemic actual. Trebuie să stabilim o strategie în vederea soluționării acestei situații și să analizăm și cum putem acoperi complicațiile financiare cu care ne vom confrunta în momentul în care vom decide să ne retragem din A.D.I. Deșeuri Prahova.

Nu vreau să fac spectacol, dar serviciile de salubritate trebuie reglementate și, de asemenea, rolul și votul Ploieștiului în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor - Prahova” trebuie rediscutat, prin statut, în contextul în care, la nivel de analiză, 40% din gunoiul din Prahova este ridicat din Ploiești, iar problemele cele mai mari de colectare a deșeurilor sunt legate de municipiul Ploiești.

Am dialogat pe această temă, în repetate rânduri, cu toți factorii locali și județeni implicați. Aștept cu interes să văd o strategie pe care A.D.I. Deșeuri Prahova să o pună în practică și care să implice măsuri rapide și concrete, în beneficiul cetățenilor, prin remedierea problemelor actuale cu care ne confruntăm la nivelul platformele gospodărești pentru deșeuri menajere și ale modulelor destinate colectării selective de deșeuri, situații care sunt gestionate, exclusiv, de A.D.I. Deșeuri Prahova”.