Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

PSD Ploiești solicită creșterea plafonului de acordare a gratuității pentru pensionari pe transportul public

PSD Ploiești solicită creșterea plafonului de acordare a gratuității pentru pensionari pe transportul public

Consilierii locali PSD au depus la consiliul local al municipiului Ploiesti un proiect de hotarare prin care solicita majorarea plafonului de 2100 lei sub care pensionarii si persoanele in varsta de peste 65 de ani – femeile – si 70 de ani – barbatii si care nu sunt pensionari beneficiaza de transport gratuit.
Urmare a indexarilor succesive ale punctului de pensie, multi pensionari au primit cresteri care i-au scos din grila de gratuitate, astfel incat se impune majorarea ei cu procentul de crestere a pensiei stabilit de guvern.
Propunerea are in vedere situația economică grea a pensionarilor, faptul că au pensii mici, că mulți dintre ei sunt bolnavi și majoritatea banilor se cheltuie pe medicamente si intretinere, pensiile fiind insuficiente pentru asigurarea unui trai decent mai ales in conditiile in care actualul guvern liberalo-userist a blocat cresterea pensiilor.
Considerăm că indexarea plafonului de gratuitate pe mijloacele de transport public în municipiul Ploiești, cu procentul indexării pensiilor, este benefică pentru această categorie de cetățeni, plafonul ramanand neschimbat din anul 2017.