Scrisoare deschisă a salariaților Direcției Județene de Pază

Scrisoare deschisă a salariaților Direcției Județene de Pază

Miercuri, 27.01.2021, trebuie să hotărâţi asupra oportunităţii desfiinţării Direcţiei Judeţene de Pază Prahova, serviciu public de interes judeţean aflat în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

Vă rugăm să prorogaţi hotărârea cu privire la desfiinţarea acestei instituţii, astfel încât aceasta să aibă la bază un studiu de impact economico-social, în conformitate cu normele legale.

         Totodată, facem următoarele precizări:

         1.-Economia prezentată din externalizarea Direcţiei, conform proiectului, este eronată, întrucât din bugetul estimat asigurării funcţionării Direcţiei Judeţene de Pază, ar fi trebuit scăzute costurile şi tarifele cu externalizarea.

         2.-Direcția Judeţeană de Pază Prahova propune o alternativă de reorganizare, constând în diminuarea cu peste 40% a cheltuielilor de personal şi disponibilizarea a peste 50% din personalul TESA (vor rămâne 8 angajaţi TESA în loc de 17), astfel încât, în noua formulă, cheltuielile de funcţionare să fie apropiate de tariful minim legal al unei firme private de pază.

         3.-O eventuală protecţie pe viitor a salariaţilor, prin preluarea acestora de către o firmă privată, aşa cum se propune, trebuie să ofere garanţia că aceştia  nu vor fi discriminaţi şi supuşi la posibile abuzuri în prestarea muncii de către angajatorul privat (neplata orelor de noapte, a orelor suplimentare, a sărbătorilor legale, respectarea programului de lucru, etc.).

         4.-Avand în vedere situaţia creată de pandemia mondială, este vitală atât continuitatea serviciului de pază cu personal instruit în acest sens, cât şi protecţia socială a angajaţilor care, în aceste vremuri, pot rămâne fără un loc de muncă.

         Încheiem prin a face precizarea că, indiferent de hotărârile consilierilor judeţeni, indiferent de soarta Direcţiei Judeţene de Pază, această instituţie rămâne pentru conducerea Consiliului Judeţean Prahova, pentru beneficiarii serviciului de pază şi în primul rând pentru cetăţenii judeţului Prahova, un partener de încredere.