Sunt unii care pun botu’ la așa ceva! Dar tot e o mizerie!

Sunt unii care pun botu’ la așa ceva! Dar tot e o mizerie!

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova o fi văzut mizeria asta? Am primit astăzi pe e-mail un comunicat de presă de la instituția sus amintită, comunicatul având anexat și o imagine (cea care însoțește textul). În conținutul comunicatului se vorbea despre aprobarea de către consilierii județeni a reducerii numărului de posturi din cadrul instituției, lucru care în esență ar fi corect dacă n-ar fi bazat strict pe criterii politice, dar imaginea e de-a dreptul o mizerie. Cât de bine să te simți că ai ajuns la puterea județeană încât să arunci în online o astfel de prostie?! Atât de bine! Înclin să cred totuși că nu asta caracterizează mandatul noului președinte al Consiliului Județean. Și ca să nu fie probleme de înțelegere, să publicăm integral conținutul comunicatului cu pricina:

”Consiliul Județean Prahova a aprobat, la propunerea președintelui Iulian Dumitrescu, reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administrației publice județene

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliului Județean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, față de 247 câte sunt în prezent.

În ședința de astăzi, 13.11.2020, consilierii județeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul inițiat de președintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea și stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova și aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și

funcționare ale acestuia.

Organigrama nouă are prevăzute un număr de 146 de posturi în aparatul propriu al CJ, față de 247 câte sunt în prezent. Asta înseamnă o reducere cu 101 posturi. Posturile din noua organigramă vor fi ocupate conform prevederilor legale, pe bază de concurs.

Potrivit proiectului aprobat, restructurarea determină o economie la bugetul instituției previzionat pentru anii 2021-2024 în sumă de circa

48.000 mii lei , respectiv 12.000 mii lei anual.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat că urmează desființarea a două direcții ale Consiliului Județean, acestea însumând alte 164 de posturi, și evaluarea celorlalte structuri și instituții ale administrației publice județene.

„Restructurarea are drept scop gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate și reducerea cheltuielilor de personal, precum și îmbunătățirea și eficientizarea funcționalității activității aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova prin aplicarea principiilor meritocrației și responsabilității”, se menționează în actul normativ inițiat de Iulian Dumitrescu”.