Relaxare plăcută pe aleile din parcurile ploieștene năpădite de buruieni!

Relaxare plăcută pe aleile din parcurile ploieștene năpădite de buruieni!

După data de 15 mai, când se va sfârși starea de urgență, ploieșteni se vor putea relaxa în parcurile orașului care vor fi redeschise. În orașul nostru însă, acest amănunt care în mod normal ar trebui să fie de bun augur se poate lesne transforma într-un coșmar. O bună parte din oraș, în speță parcurile și bulevardele sunt năpădite de buruieni care în unele zone trec binișor de un metru înălțime, iar peisajul este unul asemănător cu Cernobîlul părăsit de oameni după catastrofa de la centrala nucleară.

Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului și candidat PNL pentru Primăria Ploiești este de părere că actualii dregători ai urbei ar trebui să acorde o mai mare atenție modului în care arată orașul. ”Dinamica s-a schimbat peste tot în lume în ultimele trei luni și România a avut de dat un test greu. A trebuit să ne adaptăm, temporar, unui nou stil de viață, cu restricții absolut necesare pentru ca sănătatea noastră și a celor dragi nouă să nu fie pusă în pericol. În tot acest context, ploieștenii au dovedit, în majoritatea lor, un comportament responsabil și echilibrat, respectând restricțiile impuse de pandemie, comportament confirmat de numarul mic de cazuri de infectare cu noul coronavirus din Ploiești. Pe lângă faptul că trebuie să menținem, deocamdată, sper că nu pentru mult timp, anumite reguli de distanțare socială, consider că nu ar fi rău ca cei care sunt factori decidenți în administrația publică locală să încerce să îi răsplătească mai mult pe ploieșteni pentru comportamentul civic pe care îl au.

Ne-am obișnuit să le vorbim ploieștenilor despre proiecte grandioase, prea puține din ele concretizându-se, dar am uitat de chestiuni care țin de normalitate.

Să avem curățenie în oraș, să ne asigurăm că sunt schimbate becurile atunci cand nu funcționează, să fie șterse statuile din centrul orașului, măzgălite de aproape doi ani, să plantăm flori în oraș, sau să ne îngrijim că avem trasate linii drepte pe carosabil, acestea sunt demersuri de bun simț. Pe 15 mai vor fi redeschise parcurile, iar în momentul acesta vegetația depășește, în unele din aceste locații, înălțimea unui copil, ca să nu mai vorbim despre activitatea de dezinsectie, absolut necesară. Cu asta trebuie să începem dacă vrem să facem Ploieștiul bine!”, a scris Andrei Volosevici pe pagina sa de facebook.