PNL l-a ales pentru Primăria Comarnic pe Dorian Botoacă, un candidat cu multe ”schelete” în dulap

PNL l-a ales pentru Primăria Comarnic pe Dorian Botoacă, un candidat cu multe ”schelete” în dulap

Liberalii prahoveni au desemnat pentru a candida pentru funcția de primar al orașului Comarnic o persoană asupra căreia planează o mulțime de suspiciuni, unele de ordin penal, altele nu. Așadar, fostul primar al localității de pe Valea Prahovei, Dorian Botoacă revine pe scena politică județeană și va candida din partea PNL Prahova la Primăria Comarnic. Acesta a mai fost primar la Comarnic până în februarie 2015, când a fost suspendat din funcție prin ordin al prefectului de Prahova. Hai să vedem ce s-a întâmplat atunci și ce eventual i s-ar putea imputa candidatului liberal de astăzi. Pentru asta răsfoim puțin presa vremii și găsim așa:

”Prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a emis luni, 23 februarie 2015, ordinul de suspendare din funcţie al primarului din Comarnic, documentul fiind transmis, cu confirmare de primire, atât edilului în cauză, cât şi secretarului Primăriei. Primarul va putea contesta în contencios ordinul prefectului în termen de 10 zile de la primirea acestuia.

Botoacă a pierdut procesul cu ANI, institutţie care l-a declarat incompatibil între 10 mai – 12 iulie 2011, perioadă în care acesta a exercitat şi funcţia de administrator al S.C. DORIAN SMART SOLUTIONS S.R.L. Astfel, BOTOACĂ VASILE-DORIAN nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […] calitatea de comerciant persoană fizică”. De la data emiterii comunicatului de presă emis de ANI au urmat aproape doi ani de procese pe rolul instanţelor.

Numele lui Botoacă a apărut şi într-o anchetă de presă privind fraudarea fondurilor europene de la Comarnic. Astfel, adresa unde IMO Invest Total SRL, deţinută de un apropiat al familiei Ponta, şi-a declarat punctul de lucru este “orasul Comarnic, Str. Republicii nr. 1, jud. Prahova”. Adresa coincide cu cea a firmei Dorian Smart Solutions SRL, patronată de Botoacă Vasile-Dorian, adică primarul oraşului Comarnic (mai întâi PDL, apoi PMP), declarat incompatibil de ANI”.