Bogdan Toader este de vină pentru dezastrul din salubritatea Ploieștiului

Bogdan Toader este de vină pentru dezastrul din salubritatea Ploieștiului

Cam așa s-ar putea interpreta reacția primarului Ploieștiului, Adrian Florin Dobre în ce privește problemele existente în oraș în asigurarea serviciului de salubritate. În continuare redăm integral comunicatul remis de Primăria Ploiești.

”În cadrul conferinței de presă susținută marți, 10 decembrie 2019, de către domnul Adrian Florin Dobre, primarul municipiului Ploiești,  a fost prezentată situația cu care se confruntă municipiul Ploiești în ceea ce privește aplicarea, de către operatorul de salubritate SC Rosal Grup SA, a tarifului diferențiat, pentru colectarea, transportul și transferul deșeurilor menajere, respectiv 13,22 lei/persoană/lună, cu TVA, la utilizatorii casnici și 369, 46 lei/ to, cu TVA, pentru utilizatorii non- casnici.

”Acest lucru mă determină, avînd în vedere faptul că acest contract este gestionat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Prahova, de a demara procedura de ieșire din zona 2-6, pentru că această decizie, care s-a luat la nivelul A.D.I, nu este una corectă. Sper ca până la începutul anului viitor, toată procedura, având în vedere nerespectarea contractului – neridicarea la timp a deșeurilor, chestiunea legată de tarif - să fie rezolvată pentru că acest lucru se răsfrânge asupra cetățenilor iar acesta nu este corect. Atât atitudinea A.D.I. cât și cea a Consiliului Județean nu este una corectă și sper ca toată procedura, de ieșire din zona 2-6, să fie finalizată până la începutul anului viitor.”

Până în acest moment, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Prahova nu a pus la dispoziție o infrastructură care să permită realizarea unei colectări selective. Dacă, inițial, s-au primit asigurări de la domnul Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean,  că o parte din bani (aprox 30% din valoarea anuală a redevenței) vor fi dați către municipiul Ploiești în vederea îmbunătățirii infrastructurii, la sfârșitul acestui an răspunsul a fost unul negativ, astfel încât va trebui ca municipalitatea să facă această bugetare din eforturi proprii.

”Deși era sarcina A.D.I. și a Rosal-lului, vom face acest lucru tocmai pentru a nu mai avea situațiile pe care le-am avut până acum. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ieșim din  zona 2-6 pentru că, în continuare, pot apărea astfel de probleme. Noi nu avem pârghii directe în acest sens și nu putem lua singuri decizii. Mai există varianta ca deciziile să fie luate în consens și nu jumătate plus unu din numărul membrilor prezenți la ședință.  Exită un regulament propus de A.D.I. care nu a fost aprobat și pe care eu nu l-am votat în Consiliul Local, tocmai de aceea, el nefiind foarte clar, nu se justifică existența unui tarif penalizator. Regulamentul adoptat de A.D.I, prin votul primarilor participanți, nu este unul adecvat unei comunități de peste 200.000 de locuitori”,  a mai adăugat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești”.