Guvernul PSD-ALDE este de vină pentru creșterea tarifului gigacaloriei la Ploiești!

Guvernul PSD-ALDE este de vină pentru creșterea tarifului gigacaloriei la Ploiești!

Primarul Ploieștiului, Adrian Florin Dobre, a susținut, vineri, o conferință de presă în cadrul căreia și-a exprimat poziția în privința menținerii prețului la gigacalorie, în sezonul rece 2019-2020, asigurându-i pe această cale pe cetățenii, care beneficiază de alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, că nu vor achita mai mult pentru consumul de energie termică.

Edilul a precizat că, deși există o decizie a ANRE, care propune o creștere a prețului la gigacalorie la valoarea de 315 lei plus TVA,  Consiliul Local Ploiești va asigura subvenția necesară încât tariful să se mențină la 222 lei plus TVA.

“Creșterile de tarife la gigacalorie se întâmplă la nivelul întregii țări, ca urmare a unor decizii iresponsabile, la nivelul conducerii PSD-ALDE, dar aceste decizii nu trebuie să pice pe umerii cetățenilor. Să nu uităm că Municipiul Ploiești nu a primit cotele din IVG și au rămas costuri neacoperite, în cuantum de 60 de milioane lei, în condițiile în care Guvernul PSD-ALDE ne-a atribuit doar 5 milioane de lei, în luna august. Cu toate acestea s-au asigurat cheltuielile pentru serviciile de utilități publice.” a mai declarat primarul Dobre.