Tandemul Dobre-Pruna a esuat lamentabil in organizarea Sarbatorii Centenarului

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Ploiești au fost umbrite fie de incompetență, fie de indolență. Principalul ”acuzat” pentru eșecul evenimentului central al manifestărilor este primarul Adrian Dobre și consilierul personal al acestuia, fostul securist

Eugen Prună. Cei mai mulți dintre ploieștenii care au îndurat frigul năprasnic au plecat dezamăgiți pentru că parada militară, cea care promitea mult, a început cu aproape o oraă mai devreme și, din cauza asta, nu au mai putut-o urmări. Ca să nu mai spunem despre locul ales și despre înghesuiala cumplită care s-a produs pe trotuarul din fața Catedralei Sf. Ioan. În două postări pe facebook, cei doi viceprimari ai Ploieștiului îl critică în termeni duri pe edilul Dobre.

 

Cristian Ganea: Astăzi a fost o zi importantă pentru noi toţi. Cea mai importantă ,am împlinit o suta de ani ca stat unitar. O zi în care trebuia să fim mândri că suntem  români. Din păcate, organizarea evenimentului la Ploieşti m-a mâhnit profund. Poate încă o dată, primarul Adrian Dobre a reuşit să îşi demonstreze incompetenţa. Ploieştenii au ratat parada militară pentru că programul anunţat a fost devansat cu o oră. Nu a fost singura gafă a edilului. A adus în faţa publicului, pentru a ţine o alocuţiune în locul lui, trei eleve, racolate de la şcoală de consilierul personal al primarului, domnul profesor Prună. Copilele au fost obligate să apară în costume populare cu mânecă scurtă, pe un ger de - 5 grade. Deşi nu am avut nici o contribuţie în organizarea manifestării de 1 Decembrie, pentru că sunt viceprimar, şi pentru că îi respect pe ploieşteni, ţin să-mi cer scuze tuturor celor care au fost dezamăgiţi de cele întâmplate astăzi. Îmi cer scuze în numele celor responsabili de acest fiasco, chiar dacă nu am avut nicio legătură cu producerea lui. Ploieştenii merită respect, ploieştenii merită să trăiască într-un oraş cu adevărat european, dar mai ales merită sprijin din partea autorităţilor.

George Pană: Astăzi, intr-o zi cu o semnificație deosebită, primarul Adrian Dobre a reușit să reamintească ploiestenilor invitați la manifestările legate de Centenar si Ziua Națională faptul că nici după mai bine de doi ani de la preluarea mandatului nu poate fi primarul pe care ploiestenii si-l doresc si merită. Astfel după un mesaj " foarte consistent " cuprins în două.. maxim trei fraze, încheiat cu o trimitere la...următorul centenar ???...a inteles a ...delega..si posibilitatea de a transmite un mesaj ploiestenilor unor eleve care spre lauda si cinstea lor ( având în vedere si faptul că au fost îmbrăcate, conform indicațiilor probabil, cu haine inadecvate pentru temperatura de afara) au reușit ceea ce primarul nu a reușit sau nu a vrut. Iar după această noua dovada de neînțelegere a realității a urmat si parada militară - eveniment mult asteptat de multi ploiesteni - care a început cu aproape o oră mai devreme decât primarul anunțase....Sigur dl.primar a gasit imediat vinovatii - mai exact armata. Evident întotdeauna altcineva poarta vina...Dezamăgire totală. Poate ca daca dl.primar s-ar fi consultat si cu cei doi viceprimari în vederea organizării acestui eveniment situații de acest gen ar fi fost evitate. Ploiestenii merita cu siguranta altceva. Însă până la acel moment merita scuzele administrației. Iar la acest moment - în calitate de viceprimar - o voi face eu .