Instalatia electrica – Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stiti

Toate lucrurile au o medie de intrebuintare – inclusiv instalatia electrica. Daca instalatia voastra electrica nu mai face fata si considerati ca trebuie sa o inlocuiti, sunt o serie de lucruri care ar trebui sa le aflati inainte. De exemplu, cand este iminenta si absolut necesara inlocuirea instalatiei electrice? La cine ar trebui sa apelezi? Care sunt costurile si durata aproximativa ale unui astfel de proiect?

Pentru inceput, sa spunem ca ai achizitionat o masina de spalat, un aparat de aer conditionat sau orice altceva care necesita un circuit separat pentru a asigura siguranta in exploatare. In acest caz, este mai mult decat indicata inlocuirea instalatiei vechi.

Pentru aceasta, trebuie sa dezactivati instalatia veche. Totodata, nu este necesara dislocarea circuitelor vechi din pereti. Acest pas ar presupune costuri aditionale pe care ati putea sa le evitati in caz contrar.

Intocmirea Unui Proiect

Inainte de instalarea noii instalatii electrice pentru case, este mai mult decat indicata intocmirea unui proiect. Acesta trebuie sa respecte normativele in vigoare. Daca nu este intocmit un proiect corespunzator, exista anumite riscuri precum supradimensionarea instalatiilor, ceea ce ar implica costuri inutile, sau subdimensionarea instalatiilor, ce ar putea duce la accidente grave.

Totodata, inainte de alcatuirea proiectului propriu-zis, toti consumatorii existenti ar trebui sa comunice cu privire la optiunile pe care le au la dispozitie. Mai mult de atat, ar trebui luate in considerare si diverse scenarii posibile: precum achizitionarea altor aparate in viitor.

In acelasi timp, daca doriti sa modificati vechiul proiect al instalatiei electrice, tebuie sa il analizati indeaproape alaturi de un specialist si sa consultati normativele care sunt in vigoare. In felul acesta, puteti fi siguri ca noul proiect este in regula din toate punctele de vedere.

La Cine ar Trebui sa Apelati?

Este de la sine inteles ca un proiect de instalatie electrica trebuie intocmit de o persoana autorizata si specializata in acest domeniu. Totodata, trebuie luate in considerare aparatele care urmeaza sa fie contectate la sistemul electric si posibilitatea achizitionarii altor aparate in viitor.

Care Sunt Costurile Unui Astfel de Proiect?

Costurile sunt determinate de mai multe aspecte, cum ar fi complexitatea si numarul aparatelor ce urmeaza sa fie contectate la sistemul electric. De exemplu, pretul unui proiect clasic pentru o garsoniera porneste la 500-700 de lei. Desigur, pretul variaza, fiind doar orientativ. In ce priveste durata unui astfel de proiect, aceasat va depinde strict de disponibilitatea proiectantului cu care colaborati. Pe de alta parte, pretul si timpul de executie sunt influentate de alte elemente precum complexitatea cerintei, materialele folosite, etc.

Autoritatea care este responsabila cu atestarea si autorizarea firmelor sau personaleor fizice este Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE. Trebuie sa luati in considerare ca doar aceasta autoritate poate sa va ofere asistenta in cazul accidentelor care ar putea avea loc, oferindu-va si garantie, in acelasi timp. Din acest motiv, va incurajam sa colaborati strict cu persoane autorizate. In caz contrar, riscati sa va expuneti la o serie de riscuri care ar putea duce la accidente sau incendii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Alina Bica a declarat, miercuri, în exclusivitate, la Sinteza zilei, că îi face plângere penalăLaurei Codruța Kovesi și că va cere și sechestru pe bunurile fostei șefe DNA. ”Am acc...
Miercuri, 20 februarie, APA NOVA Ploiesti va intrerupe alimentarea cu apa potabila, intre orele 10.00 – 13.00, pe strada Cibinului (in intervalul 10.00 - 11.30 bl. A7, A11, A12, A1...
Dacă actualul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre este sau nu o daună pentru PNL, asta contează mai puțin în economia comunității locale. Pe noi, ploieștenii de rând,  ...
Construirea unui nou spital în Ploiești continuă să genereze tensiuni în administrația locală. După ce primarul liberal Adrian Dobre s-a plâns peste tot că aleșii
Desfășurate de vineri până luni, meciurile etapei a 24-a a ediţiei 2018-2019 a Ligii I la fotbal au avut următoarele rezultate:

 

Copyright © 2019 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic