Nu mai stii ce sa gatesti acasa? Inspira-te din retetele concurentilor de la Chefi la Cutite!

De câte ori n-ai fost ajuns în situația de a te întreba ce să mai gătești? De câte ori nu te-ai plictisit de cele trei, maxim patru feluri de mâncare pe care le faci și la mănânci mereu? Ai vrea o schimbare dar nu prea ai nici inspirație și nici prea mult timp să răscolești pe

internet în căutare de rețete care să te inspire. Acum nu mai e nicio problemă! Începând de astăzi, publicăm noi pentru tine și ești la doar un clic distanță. Pentru asta ne-am folosit de rețetele prezentate de concurenții celui mai urmărit show culinar din România, ”Chefi la Cuțite”, de la Antena 1. Hai să vedem cu ce începem!

 

Steak Diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate

Ingrediente

5 bucăți antricot de vitel

4 cepe eșalote

500 g ciuperci champignon maro, medii

250 g unt cu 82%, grăsime

250 ml Armagnac sau Metaxa 5*

200 g muștar Dijon,

200 ml smântână cu 30-35%, grăsime

3 legături de pătrunjel verde

50 ml sos Worcestershire

15 tulpini sparanghel verde

10 cartofi medii

1 legatura chives

1 lămâie

1 caserolă cu mix de baby salate( batavia roșie și verde, rucola, spanac și valeriană)

12 roșii cherry prunișoare,

1 legatură ridichi roșii

300 ml ulei de măsline din turte

200 ml ulei măsline extravirgin

1 legătură rozmarin verde

1 legătură cimbru verde

1 legătură mărar

3 căpățâni de usturoi

sare de mare

piper negru

Mod de preparare

Se curăță și se toacă ceapa. Se spală, se taie cartofii la capete și se scobesc cu dispozitivul de scos cotoare. Se taie ciupercile în felii, se curăță cățeii de usturoi și se taie ridichile în felii subțiri. Se face dressingul pentru salată, se pune puțin dressing cu feliile de ridichi într-o pungă și se videază. Se rumenesc în friteuză scobiturile de la cartofi, presărate cu sare.

Într-o tigaie de 30 cm se pune ulei de măsline, un cub de unt, 2-3 căței de usturoi striviți si 1-2 crenguțe de cimbru și se prăjesc bucățile de carne sarate și piperate pe ambele părți, pentru aproximativ 3-4 minute, apoi se flambează cu armagnac sau metaxa. Se scoate carnea și se pune deoparte învelită cu folie de aluminiu.

În aceeași tigaie se pune ceapa tocata sa se înmoaie puțin, se adaugă ciupercile tăiate felii, un cub de unt, o lingură de muștar dijon și o crenguță de cimbru. Se lasă să scadă puțin, se adaugă armagnac sau metaxa și se flambeaza. Se adaugă smântâna, se lasă să scadă puțin și se adaugă pătrunjel verde tocat și/sau mărar verde tocat. Se lasă să fiarbă pentru un clocot, se adaugă din nou și se mai prepară câte 1 minut pe fiecare parte.

Se stropesc cu ulei tulpinile de sparnaghel, se presară cu sare și piper și se pun pe grill la temperatură înaltă. Se scot cartofii din friteuza și se pun pe un prosop de bucătărie pentrut a îndepărta excesul de ulei. Într-o tigaie se pune ulei la încins și se adaugă 2-3 căței de usturoi striviți puțin și 1-2 crenguțe de rozmarin și se trag roșiile cherry. Când toate preparatele sunt gata, se așază frumos pe farfurii.

Sursa: Chefi la Cutite

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

Sustine faptdivers.ro!

Badge Advertoriale.eu

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Așa cum am aniticipat, pe Hipodromul Ploiești a fost astăzi un show de zile mari. Pe lângă atractivitate (mereu în creștere) a curselor de trap și galop, cei mai bine de 700 de plo...
Filarmonica "Paul Constantinescu" şi Ploieşti JAZZ Festival vă invită vineri, 29 iunie 2018, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară din Parcul Memorial "Constantin Stere" - Bucov, la ...
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a fost condamnat după ce a fost judecat într-un dosar de toată jena. Dragnea și social-democrații în ansamblul lor au plăt...
Duminică, începând cu ora 10.30, Hipodromul Ploieşti va găzdui o nouă reuniune hipică oficială, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti propunând, din nou, un eveniment atât cu întreceri...
Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vă transmite declarația ministrului Ștefan Radu Oprea făcută în contextul deciziei de astăzi a ju...

Copyright © 2018 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic