Lucrari de renovare a peretilor casei – Iata care sunt etapele unei lucrari de calitate!

Renovarea apartamentului necesită zugrăvirea pereților și a tavanelor, dar și curățarea ușilor și a ferestrelor. Aceste lucrări se fac după o anumită perioadă de timp, pentru întreținerea locuinței, cam o dată la 3 ani. Pentru a obține un rezultat foarte bun trebuie urmate câteva etape în realizarea operațiilor, acestea se fac într-o anumită ordine bine stabilită de specialiști.

Etapele lucrărilor de reparare a pereților și tavanelor casei:

1.O primă etapă este achiziționarea materialelor și a uneltelor pentru renovare: zugrăvit, vopsit, lăcuit. Folosirea unui echipament de protecție este necesară: o salopetă, o șapcă, mănuși de unică folosință și ochelari pentru protejarea ochilor (mai ales în timpul zugrăvirii tavanului).

2. Alegerea corectă a nuanțelor de culori pentru vopseaua lavabilă trebuie să se facă cu atenție, astfel încât acestea să fie potrivite fiecărui spațiu în parte, să creeze o atmosferă plăcută împreună cu piesele de mobilier. Culorile deschise sunt recomandate pentru pereții camerelor pentru că pot crea senzația de spațiu mai mare. La fel și tavanul dacă este vopsit într-o culoare deschisă poate da senzația de înălțime mai mare în cameră. Dacă se aleg vopsele simple este posibil să se observe destul de ușor orice neregularitate a suprafeței peretelui sau a tavanului. O vopsea texturată poate ascunde astfel de imperfecțiuni și defecte ale suprafețelor.

3. Se recomandă folosirea unei scări din aluminiu, a unei platforme sau schele mobile, pentru a putea executa lucrări de reparație și renovare la înălțime, pe pereți și tavane. Pentru lucrări la înălțimi mai mari de 2 m, în afara casei, se poate folosi acest tip de schelă mobilă care suportă o încărcătură maximă de 250 kg, poate avea și înălțimea de 455 cm, este din aluminiu și are piciorușe antiderapante. O platformă mobilă va ajuta cu siguranță în zugrăvirea plafonului și pereților înalți.

4. Se curăță suprafața de lucru și eventual se acoperă fisurile și găurile care sunt pe pereți sau tavan. Dacă există urme de mucegai, acestea trebuie îndepărtate perfect, folosind soluții pe bază de clor. După ce s-a obținut o suprafață perfect finisată și uscată, se poate da cu amorsă. Vopsirea se face la lumina naturală, se poate începe dinspre fereastră spre interiorul camerei, deci din zona cea mai luminată a spațiului respectiv.

5. Pentru a zugrăvi în mod eficient se împarte camera în secțiuni, de exemplu plafonul se dă cu vopsea lavabilă de la un perete la altul în dungi, unindu-le bine astfel încât să nu rămână urme evidente. Se folosește un trafalet cu mâner extensibil, care este ușor de folosit. Înainte de a zugrăvi plafonul se vopsesc marginile și colțurile acestuia cu o pensulă destul de lată.

6. Este bine să se lucreze bine dar și repede, pentru că vopseaua se usucă destul de rapid și este bine să se evite formarea unor dungi inestetice, destul de bine evidențiate. Se poate utiliza pensula și trafaletul, important este să se aplice corect tehnica de bază. Dacă se folosesc mai multe culori, este necesar să se aștepte să se usuce prima culoare și abia apoi să se aplice și a doua. Un lucru important de știut este și faptul că vopseaua uscată se poate îndepărta destul de greu de pe orice fel de suprafață.

7. Pereții se zugrăvesc de sus în jos, din dreapta peretelui spre stânga, cu trafaletul. Tehnica de lucru este tot în fâșii, în zig-zag, unite foarte bine astfel încât suprafața să fie vopsită cât mai uniform. Se poate vopsi și cu o pensulă foarte lată, în pătrate mari, unite perfect între ele.

8. În afara casei, lucrările se fac la fel, se pregătesc operațiile și se respectă anumite etape. Întâi se renovează acoperișul casei și apoi pereții exteriori. Se elimină gunoaiele și se spală cu apă burlanele. Înainte de a vopsi suprafețele din lemn, acestea trebuie să fie curățate, șlefuite, șterse de praf și eventual lustruite cu puțin diluant. Dacă tencuiala are multe defecte se poate folosi mortar pentru a repara zonele deteriorate. Pe pereții cu aspect poros se aplică un produs de permeabilizare, astfel nu va pătrunde prin aceștia apa de ploaie. Tencuiala la exterior se face prin stropire cu un aparat special.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

Sustine faptdivers.ro!

Badge Advertoriale.eu

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Românii pot consuma droguri cum, când și unde vor, fără să mai fie pedepsiți de legea penală. Deținerea și folosirea substanțelor psihoactive a fost dezincriminată de magistrații c...
Ești fan muzică populară autentică? Vrei să-i asculți pe unii dintre cei mai buni artiști ai momentului? Nimic mai simplu! E suficient să faci o plimbare duminică după-amiază, în P...
Ai chef de niște muzică bună săptămna asta? Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci nu ai decât să mergi joi seară, la Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești. De la ora 1...
Teatrul ” Toma Caragiu” din Ploiești a început stagiunea cu numărul 69, o stagiune în care ploieștenii vor avea parte de numeroase surprize. Debutul a fost consemnat în weekend, la...
După primele trei meciuri oficiale susținute în actualul campionat, nou înființata Prahova Ploiești are un parcurs foarte bun. În acest context, Adrian Teodorescu are serioase moti...

Copyright © 2018 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic