Dupa Tabara de Sculptura de la Parcul Municipal Vest patrimoniul ploiestean se va imbogati cu cateva sute de mii de euro

Organizată în perioada 1-31 octombrie 2018, Tabăra Națională de Sculptură Monumentală România 100 se apropie de final. Cei șapte artiști care lucrează în Parcul Municipal Vest mai au la dispoziție zece zile pentru a finaliza lucrările, odată finalizate acestea urmând să intre în patrimoniul comunității ploieștene. Fără teama de a greși și fără niciun pic de exagerare se poate spune că după această primă ediție a Taberei de Sculptură Monumentală, sculptorii participanți vor dona municipalității opere de artă în valoare de sute de mii de euro. Tabăra, desfășurată cu ocazia Centenarului Marii Uniri și având aceeași temă, are loc în Parcul Municipal Vest.

Fiecare dintre cei șapte artiști participanți realizează o sculptură monumentală, conform proiectului selectat. De asemenea, aceștia aduc sau creează și sculpturi de dimensiuni mici, pentru o expoziție care va avea loc în sala multifuncțională a Parcului Vest. Materialul pe care îl folosesc la crearea sculpturilor este marmura românească de Rușchița. În tabăra de la Parcul Vest lucrează artiștii: Dan Daniel, Maxim Dumitraș, Alfred Dumitriu, Bogdan Severin Hojbotă, Petre Virgiliu Mogoșanu, Eugen Petri și Ion Zderciuc.

Tabăra de sculptură este organizată de Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, Asociația 24pharte, Parcul Municipal Vest, T.C.E., S.G.U., Filarmonica „Paul Constantinescu” și Teatrul „Toma Caragiu”.