Premiera absoluta duminica, pe Hipodromul din Ploiesti!

Duminică, 1 iulie, de la ora 10:30, la Hipodromul de la Ploiești se va desfășura un eveniment hipic în premieră istorică pentru România care va cuprinde prima cursă de galop parte dintr-un calendar internațional. La doar câteva săptămâni de la organizarea primelor curse oficiale de

galop (27 mai, 10 iunie), CSM Ploiești, Federația Hipică Română, Asociația Română a Calului Arab de Curse și Shagya România  au pregătit publicului un adevărat regal hipic. Zeci de cai se vor întrece duminică în rândul a cinci curse de galop pentru caii Pur Sânge Arab, Pur Sânge Englez și Shagya Arab. Programul va cuprinde, de asemenea, două curse spectaculoase de trap. Atractivă, în mod deosebit pentru cei mici, va fi și o cursă dedicată poneilor din rasa Shetland. Pe listele de start vor lua parte atât cai aparținând proprietarilor privați, cât și cai aparținând Hergheliilor de Stat de la Mangalia și Cislău. Evenimentul este marcat de participarea internațională a oficialilor din Emiratele Arabe Unite și Belgia, alături de cea a proprietarilor, jocheilor și cailor din România, Bulgaria, Ungaria, Franța, Marea Britanie și Irlanda. Accesul la Hipodromul Ploiești se face din DN1, iar biletul de intrare va fi în valoare de 5 lei de persoană, copiii cu vârsta de până la 14 ani având acces gratuit.

 

Wathba Stallions Cup, Premiul Albatros, Premiul de încurajare Jockey Club Român

Cu prilejul Centenarului, renașterea sporturilor hipice în România este o prioritate atât pentru organizatori, cât și pentru proprietarii de cai. Puțin știu astăzi că România s-a numărat printre primele țări din lume care au organizat curse de galop încă din primii ani ai secolului XIX, după modelul francez și englez. Demolarea Hipodromului de la Băneasa în anul 1961 a dus la încetarea curselor de galop în România. Prin restaurarea Hipodromului de trap de la Ploiești, căreia i s-a adăugat pista de galop, domeniul sporturilor hipice primește o șansă de a relua tradiția în România, întreruptă acum aproape 60 de ani. În străinătate, cursele de galop atrag în continuare sute de mii de fani pe hipodromurile internaționale, reuniunile hipice făcând parte din cele mai elegante și palpitante evenimente ale anului.

Duminică, 1 iulie, cea mai așteptată cursă va fi cea dotată cu premiul Wathba Stallions Cup pentru caii Pur Sânge Arab de 4 ani și mai sus.  Wathba este numele uneia dintre cele mai cunoscute herghelii din lume, de unde s-au desprins nenumărați cai Pur Sânge Arab care au dovedit ulterior performanțe remarcabile în plan internațional. Premiul este oferit de Sheikh Mansoor Festival, un program temerar care promovează dezvoltarea cailor Pur Sânge Arab în plan mondial, ai cărui reprezentanți oficiali vor fi de față la evenimentul de la Ploiești.

Sub sloganul „One World, Six Continents”, România este astfel inclusă în calendarul din care mai fac parte țările: Algeria, Australia, Belgia, Brazilia, China, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Germania, Franța, Italia, Olanda, Marea Britanie, Rusia, Suedia. Evenimentul celebrează în 2018 „Anul Zayed”, marcând 100 de ani de la nașterea lui Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan, părintele fondator al Emiratelor Arabe Unite.

Și alte premii importante sunt incluse în programul reuniunii hipice din 1 iulie: Premiul Albatros pentru cai Pur Sânge Englez de 4 ani și mai sus, numele referindu-se la unul dintre fondatorii sporturilor hipice în România - Alexandru Marghiloman, prin a sa herghelie legendară „Albatros”.

Și tinerele generații de cai își vor da concursul pentru a deveni viitoare legende pe hipodrom: Premiul de încurajare Jockey Club Român va fi oferit câștigătorului cursei pentru cai tineri Pur Sânge Englez, premiu oferit de instituția fondată în anul 1875, considerată a treia din lume, după apariția Jockey Clubului Englez și a Jockey Clubului Francez. De asemenea, caii tineri Pur Sânge Arab vor alerga pentru Premiul Hergheliei Mangalia – unică în lume pentru patrimoniul genetic de cai Pur Sânge Arab.

Totodată, o rasă de cai de valoare, Shagya Arab, înrudită în istorie cu rasa Pur Sânge Arab, a dovedit în ultimii ani performanțe remarcabile în competițiile de anduranță ecvestră și nu numai. Astfel, duminică, toți cei prezenți în tribune îi pot admira și în cursa de galop intitulată „Cupa Shagya”.

Spre bucuria celor mai tineri din public, nici poneii nu au fost lăsați deoparte, astfel că cei mici vor putea urmări cursa de galop la care vor participa tot copii. Competiția se va numi Premiul Shetland – numele rasei de ponei care vor lua startul în cursa de galop dedicată.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Alina Bica a declarat, miercuri, în exclusivitate, la Sinteza zilei, că îi face plângere penalăLaurei Codruța Kovesi și că va cere și sechestru pe bunurile fostei șefe DNA. ”Am acc...
Miercuri, 20 februarie, APA NOVA Ploiesti va intrerupe alimentarea cu apa potabila, intre orele 10.00 – 13.00, pe strada Cibinului (in intervalul 10.00 - 11.30 bl. A7, A11, A12, A1...
Dacă actualul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre este sau nu o daună pentru PNL, asta contează mai puțin în economia comunității locale. Pe noi, ploieștenii de rând,  ...
Construirea unui nou spital în Ploiești continuă să genereze tensiuni în administrația locală. După ce primarul liberal Adrian Dobre s-a plâns peste tot că aleșii
Desfășurate de vineri până luni, meciurile etapei a 24-a a ediţiei 2018-2019 a Ligii I la fotbal au avut următoarele rezultate:

 

Copyright © 2019 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic