Duminica vor fi din nou surprize placute pe Hipodromul din Ploiesti

Duminică, începând cu ora 10.00, Hipodromul Ploieşti va găzdui o nouă reuniune oficială de trap, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, în colaborare cu Asociaţia Română a Calului Arab de Curse şi Clubul Domeniul Cailor reuşind să organizeze un nou eveniment complet, dedicat iubitorilor hipismului. Vor fi obişnuitele curse de trap, cinci la număr, cu reper „Premiul Constantin şi Elena”, dar şi o nouă cursă de galop şi atractivele întreceri de ponei.

Principala cursă a reuniunii va fi „Premiul Constantin şi Elena”, o alergare semiclasică rezervată cailor de 4 ani şi mai în vârstă, pe distanţa de 1970 metri, programată să înceapă la ora 11.30. Reuniunea va debuta la ora 10.00 şi are în program alte patru curse de trap: Premiul Carlos (ora 10.00), Premiul Catren (ora 10.30), Premiul Clasic (ora 11.00) şi Premiul Coran (ora 12.00).

Între primele patru curse de trap, vor avea loc şi atractivele întreceri rezervate poneilor, organizatorii programând două semifinale în care se vor întrece câte 5 ponei (la orele 10.15 şi 10.45) şi o finală în care vor concura cei mai buni trei clasaţi în fiecare semifinală, programată la 11.15, înaintea „Premiului Constantin şi Elena”.

În cadrul reuniunii, începând cu ora 11.45, va avea loc, în premieră, şi o cursă oficială de galop rezervată cailor Pur Sânge Arab, pe distanţa de 1.800 de metri, care va reprezenta criteriu de calificare pentru reuniunea din 1 iulie, atunci când Hipodromul Ploieşti va găzdui cursa pentru Marele Premiu oferit de HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan, parte din programul internațional Wathba Stallions Cup. La startul întrecerii de galop se vor afla atât cai aparţinând proprietarilor privaţi, cât şi cai de la Hergheliile de Stat.

Vă reamintim că biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit. Spectatorii care vor veni cu maşina vor achita o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră  pentru fiecare autoturism.

Sursa: csmploiesti.ro