Atractie maxima! N-a mai fost de ani de zile asa pe Hipodrom!

Hipodromul din Ploiești a început să redevină o atracție pentru amatorii de curse de cai prahoveni, dar și din alte județe. Cursele demonstrative de galop organizate duminică pe moderna arenă ploieșteană a umplut aproape la refuz tribunele

hipodromului. Oamenii au stat la coadă la casierie, iar atmofera a fost foarte aproape de ceea ce era cu mulți ani în urmă aici. Sigur, administratorii bazei sportive mai au multe lucruri de pus la punct, dar acestea se vor rezolva din mers. E foarte important că încet, încet lumea își trece în programul de petrecere a timpului liber o vizită la hipodrom. Din punct de vedere sportiv, lucrurile au stat astfel pe Hipodromul din Ploiești.

 

Principalul punct de atracţie al reuniunii a fost reprezentat de ultimul premiu clasic al anului, „Premiul Municipiului Ploieşti”, la startul căruia, conform regulamentului, s-au putut alinia cei mai buni cai de pe hipodrom, indiferent de vârstă sau ţara de provenienţă. Au fost 9 cai înscrişi, toţi cu recorduri personale de sub 1’20.00 minute/kilometru, iar cel mai bun s-a dovedit Bomba de Janville, avându-l în sulky pe însuşi proprietarul Tsvetan Parmakov. Timpul învingătorului a fost de 1’16.80 minute, dar trebuie spus că s-a impus fără să forţeze, Kamanda venind pe locul al 2-lea la o secundă în spate.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, de consilierul directorului CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, şi de către consilierul local Gabriel Minea, câştigătorul primind o cupă şi o diplomă, la care se va adăuga premiul de 2.800 lei.

Momente aparte ale reuniunii de astăzi, extrem de gustate de cei circa 700 de spectatori, au fost cele două curse demonstrative de galop, organizate împreună cu Asociaţia Română a Calului Arab de Curse şi Shagya România. Vafeega şi Karino au câştigat cele două curse care au avut câte 5 cai la start, însă mai important a fost modul în care publicul a rezonat, freamătul provocat de trecerea cailor prin faţa tribunei, la doar câţiva metri de spectatori, fiind unul cu totul special.

Următoarea cursă oficială de trap va avea loc peste două săptămâni, duminică, 26 noiembrie.