Un deputat de Prahova detoneaza bomba de la tribuna Parlamentului

‘’Lăsați România să se dezvolte!’’, declarație politică

Prin introducerea unui element nou in recomandarile specifice de tara pentru Romania , si anume ‘’ Avizul Consiliului privind Programul de Convergenta pentru 2017’’ , se recomanda ca “ in 2017, sa asigure conformitatea cu recomandarea Consiliului de a corecta abaterea semnificativa de la traiectoria de ajustare astfel incat sa se poate atinge obiectivul bugetar pe termen mediu.” Astfel, Romania, pentru al doilea an consecutiv este declarata o tara stabila macroeconomic, avand o crestere economica sustinuta, o tara care face eforturi considerabile pentru a indeplini conditiile de prudentialitate negociate prin Pactul de Stabilitate si Crestere , si fac referire aici la un deficit bugetar sub 3%, ponderea datoriei publice in PIB mentinuta sub 60% si un deficit structural 1%. Daca conditiile legate de deficitul bugetar si ponderea datoriei publice sunt indeplinite , singura conditie neindeplinita este deficitul structural sub 1%.

Ce inseamana acest lucru ? Exista recunoasterea generala a expertilor in economie ca astfel de lucruri sunt greu de definit si inteles chiar si de catre cei catre sunt de specialitate.

Haideti sa ne aducem aminte ca in acest fel s-a declansat si criza financiara din 2009, prin acceptarea pe piata de capital a unor instrumente derivate greu de explicat si de inteles.

Ce inseamna acest lucru pentru romanul mediu?

Pentru romanul mediu , acest lucru reprezinta un instrument care poate afecta prin constrangerile impuse, adica prin limitarea banilor pentru investitii, succesul programului de guvernare PSD dorit si votat de peste 51 % din populatie. Program de guvernare PSD care genereaza speranta in mai bine a milioane de romani, prin cresterea veniturilor datoriata majorarii salariului minim pe economie, prin speranta in echitate si justitie sociala in urma adoptarii legii salarizarii unice , prin speranta unei afaceri prospere prin programul Start Up Nation.

Stim cu totii ca programul de guvernare PSD a generat pe primul trimestru o crestere efectiva de 5,7%, fata de estimarea Comisiei Europene de 4,4 %, ceea ce arata pe de o parte corectitudinea si eficienta modelului economic propus de PSD si pe de alta parte arata incapacitatea intelegerii in deplinatate a acestuia de catre economistii neoliberali (cei care cred ca doar austeritatea poate fi raspunsul in evitarea adancirii efectelor unei crize financiare). Sansa dezvoltarii Romaniei, cu micsorarea inegalitatilor sociale, presupune pana in 2020 depasirea deficitului structural in jurul valorilor de 3 % in 2018, cu revenire la 2% in 2020, dar si incadrarea sub pragul de 3% a deficitului bugetar (cheluieli mai mari decat veniturile).

• Orice masura impusa de catre Comisia Europeana, precum avizul mai sus mentionat, care nu va fi explicata pe intelesul tuturor va avea ca efect scaderea increderii oamenilor in politica economica si in rezultatele economice pozitive inregistrate pana la acest moment.

Viitorul Romaniei in Europa trebuie inscris in principiile care au stat la baza creerii Uniunii Europene , si anume “pacea si prosperitatea”. Sansa acestei prosperitati pentru marea majoritate a romanilor, este data de Programul de guvernare PSD.

Lasati Romania sa se dezvolte urmand cursul economic abia inceput, un curs al cresterii economice stabile si durabile cu o clasa de mijloc puternica care sa asigure tarii noastre locul meritat in cadrul Statelor membre ale unei Europe sociale, toleranta, multiculturala si unita.

Vă mulțumesc,

Deputat Circumscriptia 31 Prahova

Laura Mihaela Moagher

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

Sustine faptdivers.ro!

Badge Advertoriale.eu

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Cariera care se anunța a fi extrem de promițătoare a unei sportive din Ploiești a fost curmată prematur din cauza indolenței manifestate de factorii de decizie de la acea vreme. Fă...
Stefan Radu Oprea a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, după o întâlnire cu tineri şi studenţi, că s-a aflat în...
Ce nevoie are administrația ploieșteană de o excursie la Oradea, ca să vadă aleșii, în cap cu primarul Adrian Dobre cum lucrează administrația de acolo? E un gest extrem pe care li...
În România nu se știe mai nimic despre șocul post traumatic. În ciuda faptului că țara este plină de psihologi, problemele serioase care pot să apară în diferite domenii de activit...
Scrisoare deschisă Domnule președinte al FRF, Așa cum am promis, nu voi răspunde punctual tuturor insinuărilor și acuzațiilor pe care mi le-ați adus, în ultima perioadă. Refuz să...Copyright © 2018 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic