Cea mai ampla campanie de educatie ecologica si de mediu si-a premiat castigatorii

Cea mai amplă campanie de educație ecologică și mediu din România, „EcoAtitudine (2010 –2020) = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” a ajuns la finalul ediției cu numărul 8, după un maraton de mai bine de nouă luni în slujba unui mediu sănătos. Premierea câștigătorilor din Argeș, școli și administrații publice locale, a fost făcută miercuri, 17 noiembrie, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu de către Gabriel Moiceanu, director executiv ADI SERVSAL Argeș, și Stere Crețu, redactor șef al revistei Infomediu Europa.

Revista Infomediu Europa, împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), cu sprijinul Sponsorului Oficial – KAUFLAND şi având alături ca parteneri pe SOTA GRUP 21, CTE SOLUTION – UTILAJE SPECIALIZATE, CCR Logistics Systems RO, TDR ENERGY, RAFINARIA PETROTEL LUKOIL, ANTARES NATURAL GAS, UNIVERSAL ALLOY CORPORATION, ECOSUD, PROINVEST, PAPYRUS, şi-au propus schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco.

"Punând accent pe selectarea deșeurilor astfel încât generațiile tinere să conștientizeze că reciclarea este singura modalitate prin care reușim să salvăm mediul înconjurător, anul acesta am iniţiat, cu sprijinul ADI SERVSAL ARGEŞ, ADIS IAŞI, ADI ECODOLJ, ADI ECOLECT MUREŞ, ADI SIMD COVASNA şi ADI MD TELEORMAN, un program pilot de colectare selectivă în saci returnabili direct din gospodăria cetățenilor.

"ELEVII INFORMEAZĂ COMUNITATEA-CETĂŢENII SELECTEAZĂ”

"Am avut parte de multă acțiune, de multă dăruire și de un interes major din partea elevilor și profesorilor înscriși în concursurile derulate în cadrul campaniei dar mai ales din partea cetăţenilor din judeţele unde s-a desfăşurat proiectul pilot. Și, la sfârșit am tras linie și am constatat că, în 2017 am avut alături de noi peste 95.000 de elevi din peste 230 de școli care au desfăşurat activităţi de conştientizare împreună cu echipele de voluntari ale Echipei EcoAtitudine şi ale FADI. Au fost distribuiţi 1.500.000 de saci galbeni, verzi şi albaştri, în peste 100.000 de gospodării iar ca prim rezultat am avut creşterea cantităţilor de deşeuri de ambalaje colectate la sursă. Am reușit împreună să strângem peste 2.450.000 kg de deșeuri din hârtie, carton, plastic, metal și sticlă.

După o activitate de aproape un an de zile, în care am învăţat împreună cum să selectăm deşeurile, ne pregătim să premiem pe cei mai harnici dintre participanţi" a explicat Stere Creţu – redactor şef al revistei Ecoatitudine Infomediu Europa.

În judetul Argeş, în 54 localităţi din mediul rural şi în oraşele mici, echipele de proiect coordonate de către ADI SERVSAL ARGEŞ, împreună cu ecovoluntarii şi elevii, au mers din poartă în poartă, au informat cetăţenii despre selectarea deşeurilor în propria gospodărie şi au distribuit saci pentru colectare separată, respectiv pliante.

Astfel, au fost colectate separat, sortate şi reciclate peste 1.284 tone deşeuri de ambalaje, în primele 8 luni ale anului 2017.

Au fost premiate pentru performanţă următoarele şcoli din Argeş: Şcoala Gimnazială “Vintilă Brătianu” nr. 1 –Ștefănești, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu –Ștefănești, Şcoala Gimnazială “Vintilă Brătianu” –Ștefănești, Liceul Tehnologic nr. 1 –Mărăcineni, Şcoala Gimnazială MERIȘANI –Merisani și Şcoala Gimnazială SANDA MOVILĂ – Albota.

Premiile au constat în table magnetice 100/200, pachete de papetărie şi pachete pentru sport.

De asemenea au fost premiate şi autoritățile performere privind selectarea deșeurilor: Primăriile Băbana, Lereşti, Budeasa şi Bughea de Jos, care au atins cel mai mare grad de colectare a deşeurilor de ambalaje selectate per kilogram per cap de locuitor.

"Suntem convinşi că anul viitor vom avea şi mai multe localităţi implicate în acest proiect şi, implicit, elevii alături de noi în această muncă pentru un mediu mai curat" a declarat Gabriel Moiceanu.

Obiectivele Consiliului Judeţean Argeş şi ADI Servsal Argeş pentru viitor sunt:

• un grad de 100% acoperire cu servicii de colectare şi transport

• atingerea indicatorilor de reciclare şi deviere de la depozitare de 50% până în 2020, conform Directivei 98/2008 a CE

• diminuarea cantităţilor de deşeuri printr-o gestionare corectă a acestora începând cu selectarea la sursă până la tratarea şi valorificarea fracţiilor nereciclabile (valorificare energetică, compost)

• dezvoltarea prin investiţii complementare a instalaţiilor de tratare mecanico-biologică din centrele de management Piteşti (Albota), Câmpulung, Curtea de Argeş şi Costeşti.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

A revenit pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu” după doi ani și a înregistrat o premieră. A cântat pentru prima dată, în calitate de solist, alături de Orchestra Simfonică și...
Rafinăria ploieșteană Petrotel Lukoil va intra într-o etapă de transformare și retehnologizare, anunț care a fost făcut de către noua conducere a societății la finee anului trecut....
În cursul acestei săptămâni, conducerea Complexului Hipodrom Ploieşti a stabilit, în urma consultărilor cu proprietarii de cai, calendarul competiţional al curselor
Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generație, în colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO, finalizarea
Cristina Neagu s-a accidentat grav la genunchiul drept  în timpul Campionatului European din Franţa, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în Belgia, iar de

Parteneri

Copyright © 2019 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic