O parte din lumea jazz-ului se reuneste la Ploiesti intr-un Festival la care merita sa participi

Pentru aproape o săptămână, în Ploiești va fi muzică la cel mai înalt nivel. Filarmonica „Paul Constantinescu” împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, sponsorii și partenerii instituției, organizează în perioada 22-26 noiembrie 2017 cea de-a XII-a ediție a „Ploiești Jazz Festival”.

Conducerea Filarmonicii ploieștene a prezentat, în această seară, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de amănunte privind desfășurarea unuia dintre cele mai importante momente culturale din județul Prahova. Ca să știți la ce să așteptați și reușiți să vă faceți programul de așa manieră încât să nu ratați evenimentul, vă prezentăm în continuare cele mai importante repere ale Ploiești Jazz Festival 2017.

„Ploiești Jazz Festival”, eveniment emblematic pentru orașul Ploiești, este un Festival recunoscut în Europa pentru calitatea artiștilor invitați și implicit, a prestațiilor acestora.

Anul acesta, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, alături de dirijorul Cristian Oroșanu, pianistul Mariano Castro și Alexandra Fits – voce, deschide „Ploiești Jazz Festival” cu „Fits cântă Piaf”, urmând ca seara de 22 noiembrie să se încheie cu o altfel de orchestră, de data aceasta de jazz, „Jassy Jazz Orchestra”, înființată în anul 2016 sub conducerea renumitului trompetist Emil Bîzgă, orchestră ce se constituie din cincisprezece muzicieni români din Iași. Alături de „Jassy Jazz Orchestra”, pe scena Filarmonicii ploieștene va urca Henrick Solera - voce (Suedia), muzician și entertainer, ce aduce la viață sunetul vechiului Big Band asociat cu cântăreții săi preferați precum Franck Sinatra și Dean Martin.

Ziua de 23 noiembrie 2017 debutează cu un Concert - lecție de jazz, oferit celor mici de „Ploiești Jazz Trio” și Anita Petruescu – voce. „Ploiești Jazz Trio” (Sorin Zlat – pian, Răzvan Cojanu – contrabas și Laurențiu Ștefan – tobe) se va reuni și în seara aceleiași zile pentru un recital extraordinar împreună cu „Saxophone Wizards” (Victor Jimenez, Daniel Torres și Cătălin Milea), trei saxofoniști din Spania și România, cu o carieră internațională, trei muzicieni de jazz cu personalitate diferită, cu viziune proprie în arta improvizației.

Dacă în luna septembrie 2017 își făcea debutul cea mai nouă formație a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, „Ploiești Jaz Trio”, pentru Festivalul de Jazz din acest an, își pregătește prima apariție în scenă „Ploiești Big Band Jazz Society”, ce este format din suflătorii de alamă ai orchestrei simfonice a Filarmonicii din Ploiești, alături de dirijorii Joris Teepe și   Zefir Brezeanu, dar și de solista Luiza Zan – voce, una dintre figurile proeminente ale jazz-ului românesc.

În 24 noiembrie 2017, publicul va putea asculta o îmbinare între Tango Nuevo și Jazz Tango într-un tablou ritmat cu tango-uri tradiționale în aranjamente noi și compoziții originale   în interpretarea formației „TangOstinato” ce-i are în componență pe muzicienii italieni Luca Aletta – pian, Stefano Cardillo – contrabas, Giovanni di Mauro – oboi, Fabio Tiralongo – saxofon. Protagoniștii celei de-a doua părți a serii sunt Emil Bîzgă, unul dintre cei mai buni trompetiști români și invitații săi: pianistul Benito Gonzales, basistul Ark Ovrutski și toboșarul  Alessandro D’Anna.

„Michel Meis 4tet” (Luxemburg), format din Michel Meis (tobe), Cédric Hanriot (pian), Stephan Goldbach (contrabas) și Alisa Klein (trombon), deschide a patra zi de „Ploiești Jazz Festival”, 25 noiembrie 2017, cu un gen de muzică ce îmbină libertatea improvizațiilor experimentale cu melodii introvertite, compoziții tradiționale și efecte sonore electronice, acestea reprezentând marca personală a cvartetului. „Joris Teepe Trio” (Joris Teepe –contrabas, Freddie Bryant – chitară, Marc Miralta – tobe) și Machteld Cambridge – voce, ce cântă împreună de douăzeci și cinci de ani, încheie seara cu  atmosfera plină de energie a jazz-ului american.

Ediția a XII-a a „Ploiești Jazz Festival” se încheie Duminică, 26 noiembrie 2017, cu  „Ekue Band” (Carlos Enrique Sanchez – pian, Luis Palomino – saxofon, Raubel  Torres – contrabas)  și invitatul lor special, Ati de Chile – percuție și „Giovanni Mirabassi Trio” (Giovanni Mirabassi – pian, Gianluca Renzi – contrabas, Gene Jackson – tobe), trompetistul Toku (Japonia) și Sarah Lancman – voce (Franța).

Prin organizarea „Ploiești Jazz Festival” și inițierea  celor două proiecte: „Ploiești Jazz Trio” și „Ploiești Big Band Jazz Society”, Filarmonica „Paul Constantinescu” se înscrie pe harta internațională a jazz-ului, continuând o tradiție de aproape șaizeci de ani, când, pentru România, jazz-ul se năștea la Ploiești.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

Sustine faptdivers.ro!

Badge Advertoriale.eu

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Mai ai o săptămână la dispoziție pentru o partidă de pescuit sportiv la Lipănești, în județul Prahova. De la 1 noiembrie balta de pescuit din comuna Lipănești se va închide pentru ...
Organizată în perioada 1-31 octombrie 2018, Tabăra Națională de Sculptură Monumentală România 100 se apropie de final. Cei șapte artiști care lucrează în Parcul Municipal Vest mai ...
Cea mai ”în formă” amenajare piscicolă dedicată pescuitului sportiv din județul Prahova se va închide de luni. Pe Balta Colacu (Boldești Grădiștea) se mai poate pescui așadar doar ...
Duminică, 21 octombrie, Hipodromul Ploieşti vă aşteaptă la o nouă reuniune hipică oficială, în cadrul căreia organizatorii v-au pregătit şase curse de trap şi două atractive întrec...
După cele două hituri, ”Of, ce doare!” și ”Cântă mahalaua”, foarte bine primite de public, Aurelian Temișan va concerta vineri, 9 noiembrie, de la ora 21.00, la Berăria Curtea Bera...

Copyright © 2018 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic