Mihail Paun, intre administratie si politica

Șeful Serviciului Spații Verzi din cadrul SGU Ploiești, vorbește, într-un interviu acordat ziarului online FaptDivers.ro, despre plantările de flori, arbuști și arbori din municipiul Ploiești, dar și despre perioada când făcea politică.

Cum ați pregătit municipiul Ploiești pentru sezonul de primăvară-vară al anului 2018?

Ca în fiecare an, pregătim orașul cu plante florale, arbuști, arbori, atât în zonele centrale și parcuri, cât și la asociațiile de locatari.

Am început curățenia de primăvară în cartiere concomitent cu activitățile zilnice din oraș (parcuri, scuaruri, ronduri, aliniamente).

Am început cositul vegetației, am aplicat îngrășământ chimic la rabatele de flori, am început procedura de udare zilnică de la cisternă, spălatul mobilierului urban (bănci), s-au săpat și tăiat trandafirii.

Câți salariați sunt zilnic în teren pentru realizarea lucrărilor specifice?

Zilnic avem în teren între 160 și 180 de salariați ai serviciului Spații Verzi, în funcție și de concediile de odihnă, concediile medicale și recuperările în urma orelor suplimentare.

Ce ar trebui schimbat pentru ca sesizările și reclamațiile cetățenilor să fie diminuate cât mai mult posibil?

În primul rând, din punctul meu de vedere, am mai spus-o și în trecut, trebuie pus accentul pe gradul de civilizație al cetățenilor. Personal am fost într-o sâmbătă în Parcul Tineretului  (Sala Sporturilor) pentru a controla activitatea de curățenie și am văzut cu ochii mei cum persoane aflate în parc aruncau pe jos ambalaje, peturi și alte lucruri.

În al doilea rând, consider că trebuie o mai mare implicare a celor de la Poliția Locală. Într-adevăr, sunt prezenți în parcuri, dar sunt foarte puțini. Nu pot acoperi doi polițiști locali, deodată, 3 parcuri de dimensiunea celui de la Sala Sporturilor.

Sunteți printre singurii directori din vechea conducere a SGU care încă mai lucrați la această instituție.

Da, așa este. Eu și șeful serviciului tehnic. În ceea ce mă privește, consider că nu am adus prejudicii de nicio natură acestei societăți, nici din punct de vedere imagine, nici din punct de vedere material. În toate controalele efectuate la SGU Ploiești, Curtea de Conturi, ANAF, Audit, nu figurez că aș fi prejudiciat societatea in vreun fel. Eu am încercat sa îmi fac treaba cât mai conștiincios posibil, cu resursele pe care le-am primit, îndiferent de poziția și funcția pe care am avut-o. Nu mi-a plăcut niciodată să fac pe șeful în relația cu subalternii, mergând pe principiul că un rău îl faci repede din pix, însă binele îți vine rar ocazia să îl faci, iar când ai această ocazie e bine să îl faci fără să te gândești de două ori.

Ați avut câteva divergențe cu fostul director, ce s-a întâmplat?

Divergențele cu fostul director, dl. Donald Constantin, au apărut în momentul în care acesta și-a schimbat orientarea politică. Plecând de la PSD către alt partid, mi-a cerut și mie să îmi înaintez demisia din PSD și să îl urmez. Nu am fost de acord decat cu prima cerință, gândindu-ma la faptul că o să am probleme la serviciu, dar și așa tot au apărut divergențe. Am fost chemat, în urma unor rapoarte întocmite de acesta, de două ori în fața comisiei de disciplină, iar rezultatul, în ambele situații, a fost de clasare. Am fost ținut pe la poarta societății, angajații compartimentului pază primind instrucțiuni clare în ceea ce mă privește, având accesul restricționat în curtea societății. La acel moment le-am numit șicane politice.

Întrând puțin mai mult în subiectul politică, în trecut ați fost și președinte al TSD Ploiești. De ce nu ați mai continuat să conduceți organizația de tineret a PSD Ploiești?

Da. A fost o perioadă scurtă de interimat. După demisia fostului consilier local George Stanciu, am preluat organizația de tineret. La un anumit moment am avut o discuție cu președintele organizației de tineret județene și am cerut să preia altă persoană, eu fiind la acel moment și director la SGU Ploiești și nu aveam timp fizic să mă ocup de organizația de tineret. Sunt genul de om care merg pe principiul că mai bine faci un lucru bun decât două pe jumătate. Președintele TSD Prahova de la acel moment m-a înțeles și am ajuns la concluzia comună să preia altcineva acel interimat și a preluat Vlad Cosma până la conferința de alegeri. Că ar fi preluat Vlad Cosma abuziv conducerea TSD Ploiești sau că aș fi făcut eu vreo sesizare la comisia de etică a partidului pe această temă, sunt doar povești.

În această perioadă, organizația de tineret a PSD Prahova se pregătește de alegeri. Cunoașteți candidații? Pe cine susțineți?

Da, sunt la curent din presa locală cu programul organizației de tineret a PSD Prahova. Îi cunosc destul de bine pe majoritatea candidaților. Nu pot spune că susțin pe cvineva anume. Toți sunt tineri, ambițioși, pregătiți din punct de vedere profesional, au trecut prin mai multe campanii electorale și consider că la acest moment șansele sunt egale pentru toți candidații. Le urez succes tuturor!

Am o curiozitate mai veche. În 2013, din câte îmi aduc aminte, ați primit o scrisoare anonimă în cutia de poștă la adresa de domiciliu. Ce s-a întâmplat la acel moment?

Da, este un episod de care nu îmi aduc aminte cu plăcere. După ce Vlad Cosma a preluat conducerea TSD Ploiești, probabil pe baza acestui subiect s-a născut un altul, din punctul meu de vedere inventat. Nu știu exact care a fost interesul, însă știu un singur lucru, mie cel puțin, bine nu mi-a făcut. Într-o dimineață eram însoțit de fostul coleg de partid Donald Constantin, plecând împreună de la mine de acasă, la verificarea cutiei poștale am găsit un bilet anonim fără plic. După ce l-am citit, șocat fiind de conținutul acestuia, i l-am dat  și lui Donald să-l citească, iar biletul a rămas la el. Împreună ne-am deplasat la fostul restaurant Bulevard, unde ne-am întâlnit cu George Stanciu. După ce Donald i-a înmânat biletul respectiv, dl. Stanciu a spus că o să îl transmită presei. Au început glumele pe seama mea, că aș fi amenințat de Vlad Cosma, iar atunci am făcut un puseu de tensiune și am leșinat. Le-am menționat la acel moment celor prezenți ca sunt sigur că biletul nu este de la Vlad Cosma și nu este cazul să scrie presa despre un nimic... Daca mă gândesc bine era prezent și dl. Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale, care poate confirma, dacă dorește, cele spuse de mine. După intervenția unui echipaj de salvare, am luat biletul  cu pricina de pe masă și am plecat acasă. Acum, în zilele de azi, după ce vedem pe la televizor ce se întâmplă, mă pot gândi că a fost și o diversiune “concepută într-un laborator de creație artistică”...orice este posibil...

Ați făcut vreo plângere sau sesizare la acel moment?

Nu, în niciun caz. Nu aveam niciun motiv sa fac o plângere. Am considerat că nu este cazul să dau naștere unor discuții în partid, în plus respectul față de dl. Președinte Cosma și familia dânsului, mă împiedica total să fac un astfel de gest. A apărut în presa locală chiar și o declarație de-a mea, cum că ar urma să fac o plângere la poliție la acel moment, declarație care însă nu îmi aparține.

Ce planuri aveți pe plan politic dar și profesional?

M-ați luat prin surprindere cu această întrebare. Pe plan politic, la acest moment nu sunt, în documente, membru de partid, deci e prematur să îmi fac un plan din această poziție. Pe plan profesional, încerc să îmi fac treaba cât mai bine, să las ceva în urmă, iar cu credință în Dumnezeu, sper ca lucrurile să se miște din ce în ce mai bine.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

Sustine faptdivers.ro!

Badge Advertoriale.eu

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Pompierii prahoveni vor primi în cursul acestui an o parte din cele 500 de autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, achiziționate prin Programul
Mica Unire va fi marcată și pe scena Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești prin două spectacole sugestiv intitulate ”100 de Ani de Cântec”, joi, pe 24 i sâmbătă, pe 26 ianuarie, de...
Cercetătorul Ștefan Manea este de părere că adaosul de sare în mujdeiul de usturoi anihiliează aproape total proprietățile benefice ale acestei legume de bază în
Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a prezentat luni, 21 ianuarie 2019, în plenul Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță
Spectacolul cu piesa ”Miere Sălbatică”va fi vineri, 25 ianuarie, ora 18.30, pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești. Povestea pare să fie una foarte atractivă. Într-un sat d...

 

Copyright © 2019 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic