De ce merg lucrurile prost in Primaria Ploiesti? Cum raspund doi functionari intrebarilor unui consilier local?

Foarte mulți dintre ploieștenii care ne-au scris pe adresa redacției sau care ne-au contactat prin intermediul paginii de facebook se întreabă de ce lucrurile merg atât de prost în administrația locală, iar asta în ciuda faptului că salariile funcționarilor publici au crescut semnificativ în ultima perioadă. Sigur, răspunsul este departe de a fi unul simplu. Vă propunem însă în cele ce urmează să lecturați un dialog dintre un consilier local și doi dintre funcționarii publici de calibru din Primăria Ploiești, dialog înregistrat în ședința din 15 septembrie anul acesta. După ce citiți cu atenție tot, puteți trage singuri ceva concluzii.

”Trecem la punctul 3 ”Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Ploiești pe anul 2017 - inițiat de primar Adrian Florin Dobre.”

Dacă sunt discuții?

Înțeleg că nu sunt. Doamna Director economic, despre ce este vorba?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

S-a suplimentat bugetul cu suma de 222 mii lei în situația în care se încasează banii aferenți acestui proiect. Proiectul de la punctul 2 aprobat. În situația în care nu se încaseză, vor fi prevăzuți pe anul 2018.

Dl George Sorin Botez

Deci, este vorba de faptul că intră anumite sume în bugetul localității cu o anumită destinație și avem atât intrarea cât și modul lor de cheltuire. În situația în care intrarea nu va fi posibilă, se reportează pentru anul 2018.

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

Și restul sunt modificări în cadrul aceleiași sume. Virări de credite care nu au influență în buget.

Dl George Sorin Botez

Ne puteți detalia aici despre ce este vorba? Lista obiectivelor de investiții finanțate din bugetul local. Despre ce este vorba? Ce s-a modificat aici?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

Se diminuează unele poziții și se majorează alte poziții.

Dl George Sorin Botez

Am înțeles. Dar care poziții?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

Reprezintă un rest. Prevederea bugetară a fost mai mare și suma necesară…

Dl George Sorin Botez

La ce activități?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

La Pasaj Mărășești. 21 de mii. Plățile sunt făcute, alte plăți nu mai sunt de făcut și a trebuit să luăm prevederea bugetară.

Dl George Sorin Botez

Și în ce constă urgența acestei chestiuni?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

Urgența a fost cei 222 de mii să-i treci pe venituri și pe cheltuieli, dacă proiectul aferent de la punctul 2 demarează și trebuie să înceapă procedura de achiziție.

Dl George Sorin Botez

Deci nu este nicio urgență pentru că nu știm la această oră dacă proiectul demarează sau nu. Mie mi se pare normal, personal, și o spun în calitate de consilier, ca această rectificare de buget să aibă avizul comisiei 1. O să avem o ședință ordinară și nu văd în ce constă urgența.     În ce constă urgența acestui proiect?

Am înțeles, la primul era vorba că luni trebuie depus ce trebuie depus. La al doilea să ne asociem să luăm niște bani pe activitatea respectivă. Dar aici, în ce constă urgența? Ce arde până la ședința ordinară? Arde ceva? A luat foc? Trebuie să stingem?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

Dacă demarează proiectul, procedura de achiziție. Trebuie să ne spună de la Relații Internaționale.

Dl George Sorin Botez

Și proiectul demarează în două săptămâni, pentru că adineauri ați spus că este posibil să nu demareze tot anul?

Dra Crăciunoiu Nicoleta – Director Economic

Ne spune de la Direcția Relații Internaționale.

Dna Croitoru Daniela – Director Direcția Relații Internaționale

Contractul a fost semnat în 31 august și prevederea bugetară o aveam doar pentru bugetul atribuit Primăriei municipiului Ploiești. Acum, noi trebuie să avem toată prevederea prinsă, pentru că proiectul se va depune pe 13 noiembrie.

Dl George Sorin Botez

Și eu v-am întrebat în ce constă urgența de nu poate să aștepte până la ședința ordinară a consiliului, ca să aibă și avizul comisiei de specialitate – buget finanțe?

Înțeleg că nu este nicio urgență.

Dna Croitoru Daniela – Director Direcția Relații Internaționale

Contractul este semnat. Se demarează procedură de achiziții în urma înființării G.A.L. pentru servicii juridice…

Dl George Sorin Botez

Doamnă, știți care este problema, dacă veneați cu un proiect de modificare a bugetului în care era cuprinsă doar problema dumneavoastră, mai era cum mai era, pentru că știam exact despre ce este vorba și chiar dacă nu era concludent, puteam să găsim o urgență. Dar aici se pune problema să luăm niște bani de la niște obiective de investiții să-i trecem în altă parte și să facem alte modificări pe care personal nu le cunosc și nu vreau să mi le asum în lipsa votului comisiei de buget. Acesta este punctul meu de vedere”.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

cauta pe faptdivers.ro

Aboneaza-te la newsletter!

 

Sustine faptdivers.ro!

Badge Advertoriale.eu

 

traduce pe faptdivers.ro

Cele mai noi stiri pe faptdivers.ro

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești are un nou director general. Acesta a fost prezentat în cadrul celei de a doua ediții a Dialogului Public ”Transparența în comunicare, pentru...
Pianistul Csíky Boldizsár vine la Filarmonica din Ploiești pentru a vă oferi Concertul în Sol pentru pian și orchestră de Maurice Ravel, alături de orchestra simfonică la al cărei ...
Primăria municipiului Ploiești informează cetățenii că, în perioada 11-16 decembrie 2018, între orele 8.00-14.00, va fi închisă circulația pe strada Marin Mehedințeanu în vederea d...
Veolia Energie Prahova anunță că este nevoită să întrerupă alimentarea cu energie termică pentru a remedia o avarie survenită pe circuitul primar de termoficare, în perimetrul cart...
Unul dintre evenimentele sportive foarte atractive ale acestui final de an este cu siguranță Turneul Lupilor. Acesta este organizat pe 16 decembrie, începând cu orele 16.00,  la Sa...

Copyright © 2018 Stiri online - www.faptdivers.ro. Toate drepturile rezervate. Made by MANCOS . Powered by Joomla!

KANGEN apa vietii - apa alcalina, apa ionizata, apa antioxidantaBDOBC - Imaginea ta este afacerea noastraINCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!Distribuitor autorizat dresuri Fiore si lenjerie intimaColectare, triere, reparare, stocaj si livrare paleti de ocazieUnic importator parfumuri ROXANNE si XCEEDBia Sun Studio - Studio profesional de bronzare, remodelare corporala   si masaj din PloiestiBia Sun Club - Noi aducem soarele in viata ta! - Salon de bronzareEUROSUN MANAGEMENT & CONSULTINGINFOMEDIU - Revista de mediu si ecologieReporter Economic